KANUNİ'NİN MUĞLA'YA GELİŞİNİN 500. YILI UNUTULDU

Halk arasında Muhteşem Süleyman diye bilinen cihan padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos adasının fethi için geldiği Muğla’ya gelişinin 500. Yıldönümünün, şehirde beklenen ilgiyi görmemesi üzerine yazarımız Erdal ÇİL, "MUHTEŞEM SÜLEYMAN’DAN ÖZÜR DİLİYORUM" başlıklı bir yazı yayınladı.

Yazısında Sayın Cumhurbaşkanımızın 28.12.2020 tarihli konuşmasına da yer veren ve atıf yapan ÇİL, Cumhurbaşkanının kültürel mirasın korunmasına yönelik bu sözlerine rağmen aynı hassasiyette bulunmayan, bu şuura sahip olamayan kadrolarıyla aynı şehirde yaşayıp, aynı pencereden bakamıyor olmalarından ötürü duyduğu üzüntüyü dile getirerek şunları söyledi.

Bu yüzden bir Türk olarak, bu şehirde yaşayan bir torunun olarak senin bu şehre gelişinin 500. Yılında ben bütün hemşerilerim adına, bütün Türk Milleti adına senden çok ama çok özür diliyorum. Turizm ile ilgilenmekten, soysuz sopsuz faaliyetlerin peşlerinde yuvarlanmaktan, günlük ticari ihtiraslarımızın çokluğundan, kısır siyasi çekişmelerden, her neyse içinde bulunduğumuz ve yaptığımız tüm densizliklerden dolayı, seni ihmal ettik, sana layık bir ufacık anma programı bile yapamamış olmaktan dolayı mahcubuz ve sen bizim özrümüzü kabul et, bizi affet!”

Yazısında ayrıca Osmanlı’nın kuruluşunun 700. Yılı münasebetiyle yaptırılıp Marmaris Limanına dikilmesi gereken heykelin de dönemin Dışişleri yetkililerince ve Marmaris’in Anavatan Partili Belediye Başkanı tarafından diktirilmemesine de vurgu yapan yazarımız, heykeli her şeye rağmen ve üzerindeki kitabesinde Rodos isminin de sildirilmesine rağmen başkanı olduğu Beldibi Belediyesi önüne diktiren dönemin MHP’ li Belediye Başkanı İdris İSPİRLİ’ ye de teşekkür etti.

Şehirde epey ses getiren yazının linki aşağıdadır.

https://www.haberegeli.com/[email protected]