Banka soyduran dramda tahliye kararı

   İzmir’in Bayraklı İlçesi’nde, 3 yaşındaki oğlunun tedavi giderleri için borç aldığı tefecilerin, eşine ve çocuğuna zarar vermekle tehdit etmesi üzerine oyuncak tabancayla banka şubesini soyup borcunu kapatan Ü.N., ailesinin, alınan parayı bankaya iade etmesi üzerine, etkin pişmanlıktan da yararlanarak ağır cezadan kurtuldu.

   Dava açıldığında 30 yıl hapsi istenen Ü.N., 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı, kalan cezasına karar kesinleştikten sonra çekmek üzere tahliye edildi. Geçen 6 Mart’ta, saat 10.00 sıralarında Mustafa Kemal Caddesi üzerindeki bir banka şubesinde meydana gelen olayda, içeriye giren bir erkek, oyuncak tabancayla etkisiz hale getirdiği güvenlik görevlisi N.N.’nin belindeki tabancayı aldıktan sonra 26 bin 700 lirayı alarak kaçtı.

   Soyguncunun yakalanması için harekete geçen polis, çevdeki yaklaşık 450 işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Olayda kullanılan aracın rengi ve modelinden yola çıkalarak, Bayraklı Çay Mahallesi’nde oturan iki çocuk annesi S.O.’ya ulaşıldı. S.O.’nun verdiği bilgiler doğrultusunda resmi nikah olmadan birlikte yaşadığı 27 yaşındaki Ü.N. gözaltına alındı.

DRAM ORTAYA ÇIKTI

    Soygun anları saniye saniye güvenlik kameralarına yansıyan Ü.N.’nin, eşi askerde görev şehidi olan S.O. ile maaşı kesilmesin diye nikahsız olarak yaşadığı, bu birlikteliğinden 2009 yılında dünyaya gelen oğullarının damağında rahatsızlık olduğu, onun tedavi giderleri için de bankaların kredi vermemesi üzerine tefecilerden borç almak zorunda kaldığı ortaya çıktı.

   Tefecilerin kendisini borcunu ödemesi için sıkıştırması, eşine ve oğluna zarar vermekle tehdit etmesi üzerine bankaya gidip soygunu gerçekleştirdiği saptandı. Soygundan bir gün önce de Bornova ilçesinde bir banka şubesinde soygun girişiminde bulunan, ancak mesainin bitmesinden dolayı bunu gerçekleştiremeyen Ü.N.’nin, aldığı parayla tefeciye olan borcunu kapattığı anlaşıldı.

AİLESİ PARAYI İADE ETTİ, CEZA İNDİ, TAHLİYE OLDU

   Ü.N.’nin soygunu yaptığının ortaya çıkmasının ardından harekete geçen ailesi, alınan 26 bin 700 TL ile güvenlik görevlisinin tabanca tutarını kendi imkanlarıyla topladıktan sonra, avukat Murat Ergün aracılığıyla bankaya iade etti. Ailenin bu iyi niyetli çabasının ardından da Ü.N., etkin pişmanlık yasasından yararlandı. Soruşturmayı sürdüren savcının soygun ve soygun girişimi için toplam 30 yıl hapis cezası istemiyle dava açtığı Ü.N., İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama sonrasında etkin pişmanlık yasasından yararlanmasından dolayı iki suçtan toplam 7 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, Ü.N.’yi kalan cezasını karar kesinleştikten sonra çekmek üzere tahliye ettti. Büyük sevinç yaşayan Ü.N., bu kararla birlikte, uğurlarına soygun yaptığı eşi ve tedavisine devam edilen oğluna yeniden kavuştu.