19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 
Mükerrem Naci

SÖZ OLA BERİ GELE VE SAĞCI AHLAKSIZLIĞI!

Halk Partisi, seçim kampanyasında reklam, propaganda, slogan içeriklerini üreten profesyonellerin işine son verdi. Bu haberi okuyunca kampanya sürecinde, kimi afişlere bakarak yaptığım “bu bir iletişim yönetimi skandalı” biçimindeki tespitimde ne kadar haklı olduğumu anladım.

Malum afişlerdeki “sana söz” sloganını okuyunca, “Yahu şu ürettiğiniz içeriğin, son derece falsolu olduğunu, o sulara hiç girmemek gerektiğini anlamak için profesyonel olmaya bile gerek yok. Azıcık izanı olan herkes ‘söz’ bahsine girmekten kaçınılması gerektiğini fark eder” demiştim.

Zira, caddeler, sokaklar, koca koca “sana söz” afişleri ile donatılırken, dijital mecralarda, bahse konu liderin, verdiği namus sözlerini yerine getirmediğini ortaya koyan videolar dönüyordu. Vücuduna “namus sözünü tut” yazılı pankartlar asarak, parti merkezinin önünden eylem yapan, işinden atılmış belediye işçilerinin haykırışları kulakları çınlatırken, seçim sloganı olarak “sana söz”ü belirlemenin skandal boyutunda bir iletişim hatası olduğunu hizmeti alan tarafın kurmayları da fark edememişti.

Ya da fark ettiler ama biraz geç oldu. Ya da bu türden faaliyetler şeklen “profesyonel ellere teslim edilir” de aslen “dostlar alışverişte görüşte görsün” ciddiyetsizliği ile mi yürür? Bilemiyorum.

SAĞCI AHLAKSIZLIĞI!

Daha önce duymamıştım böyle bir kavram olduğunu. Mart ayının başlarında yaşanan masa devirme hadisesinden, yeniden masaya dönülmesine kadar geçen 2-3 günlük süreçte Bayan Akşener’e yönelik 20-30 yıla sığdırılabicek yoğunluktaki hakaretler arasında en ağırı değildi ama benim açımdan en dikkat çekeniydi sağcı ahlaksızlığı.

Demek ki kendilerini solcu diye tarif edenler arasında böyle toptancı bir algı söz konusuydu. Şimdilerde, “Helalleşme”, “Halil İbrahim Sofrası” “Kalp emojisi ile sevgi pıtırcıklığı” gibi söylemlerin tamamen çöktüğünü acı biçimde görünce, bu “sağcı ahlaksızlığı” lafzından hareketle ben de bazı toptancı kavramlar ürettim kendimce.

Şöyle ki: elit kibiri, sanatçı ikiyüzlülüğü, siyasetçi omurgasızlığı ya da tahsille cehaletleri izale edilse de eşeklikleri baki çeyreğin çeyreği aydınların nefreti...

18 Mayıs 2023 Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Yazarın Diğer Yazıları
SÖZ OLA BERİ GELE VE SAĞCI AHLAKSIZLIĞI!
 

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir