19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Aşırı sıcak kalp ritmini bozuyor



Kardiyolog Doç. Dr. Cevad Şeküri sıcak havaların kalp ritmini bozabileceğini söyledi. Aşırı sıcakların kalbi daha çok çalıştırdığını belirten Doç. Dr. Şeküri, "Sıcaklık artışı ve artan nem oranı, sıvı ve mineral kaybına sebep olabiliyor. Korunmak için yeterli miktarda sıvı tüketmek hayati önem taşıyor" dedi.

Gün geçtikçe değişen iklim koşullarının, her yazın daha da zorlayıcı geçmesine neden olduğunu belirten İzmir Kent Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Cevad Şeküri sıcağın kalp üzerine olumsuz etkilerine dikkat çekti.

Sadece kalp hastalarının değil herkesin sıcağın yol açağı sağlık sorunlarına karşı önlem alması gerektiğini kaydeden Doç. Dr. Şeküri,  şöyle konuştu:

"Aşırı sıcaklar, nem oranın çok yüksek seviyelere çıkması vücutta sıvı ve mineral kaybına ve bu durumun beraberinde ritim bozuklukları, inme/beyin felci veya kalp yetmezliğine sebep olabiliyor. Bilindiği gibi aşırı sıcaklar kalbimizi daha çok çalışmasına yol açıyor. Bunun ana nedeni ise vücuttaki sıvı kaybı. Bu kadar çok çalışan kalbimizde, son günlerde sıklığı artan atriyal fibrilasyon - yani kalpteki kulakçıkların dağınık, kaotik ve etkisiz kasılması- dediğimiz durum görülebilir. Ayrıca atriyal fibrilasyonun, inmenin ve kalp yetmezliğinin de önemli bir sebebi. Bu ritim bozukluğu zemininde kalp boşluğundaki kan dolaşımı durağanlaşmakta ve pıhtı oluşturabilmekte olup sigara kullanımı bu durumu hızlandırmaktadır. Bu hastalıklardan korunmak için yeterli miktarda sıvı tüketmek hayati önem taşıyor. Dışarı çıkarken yanımızda mutlaka su bulundurmalıyız. Sıcak havalarda yeterli miktarda sıvı tüketsek bile kalbimiz daha çok çalışıyor ve bu, yine, atriyal fibrilasyona sebep olabiliyor. Aşırı sıcak günlerde ve günün en sıcak saatlerinde dışarı çıkmak ve sıcakta ağır fiziksel faaliyetlerde bulunmak riskli. Sıcaklardan kaçınarak kalbimizin yükünü hafifletmemiz çok önemli. "

AŞIRI KAHVE VE ALKOL TÜKETİMİNE DİKKAT

Aşırı sıcaklarda kahve ve alkol tüketiminin de vücutta sıvı kaybını artıran faktörlerden olduğunu ifade eden Doç. Dr. Şeküri, uyarılarını şöyle sürdürdü:

"Kafein ve alkol vücudumuzdan idrarla atılan sıvı miktarını arttırdıkları için gereğinden fazla sıvı kaybına sebep oluyor. Ayrıca kahvedeki etken madde olan kafein, kalbi uyararak ritim bozukluklarına sebep olabilirken; alkol de damarları genişleterek ve kan basıncını düşürerek kalp üzerindeki yükü artırabiliyor. Kalp hastalarının aşırı sıcaklarda tek başlarına dışarı çıkmaması da uzmanlar olarak şiddetle önerdiğimiz bir şeydir. Göğüs ağrısı, çarpıntı, bulantı, kusma, baygınlık, bayılma veya nefes darlığı gibi bir durumla karşılaşıldığında hemen tıbbi yardıma başvurulması şart."

18 Ağustos 2017
Etiket; cevad şeküri, aşırı sıcak kalp, sıcak rahatsızlıkları Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Aspirini uykudan önce için
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
NARLIDERE'DE ATIK İLAÇLAR TOPLANIYOR
AŞILAR, HERKESE İYİ BİR YAŞAM ŞANSI SUNAR
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
BU HASTALIKTAN KURTULUŞ YOK
İZMİR MOBBİNG İLE MÜCADELEDE KARARLILIĞINI GÖSTERDİ
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
MUĞLA TÜRKOCAĞI’NDA BAŞKAN DR. YAŞAR TOPAL
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
BANKACILIK SEKTÖRÜNDEKİ MOBBİNG ANKETİ SONUÇLARI ŞAŞIRTTI
Uzmanından Çin Tarçını uyarısı
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Ağız kokusunu önlemenin kolayı var
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir