27 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ



AKILLI YOĞUN BAKIM YÖNETİM SİSTEMİ HAYAT KURTARIYOR

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Güçlü Selahattin Kıyan ve ekibinin geliştirdiği ve tıp alanında çığır açacak bir program olan “Akıllı Yoğun Bakım Yönetim Sistemi”, EÜTF Hastanesinin çeşitli birimlerinde kullanılmaya başlandı.

Ege Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon birimi bünyesinde yürütülen “Güdümlü Proje” kapsamında geliştirilen program ile hastaların takibi kolaylaştırılırken ayrıca Sepsis (ciddi enfeksiyon-ölümcül enfeksiyon) olguları da otomatik olarak algılanarak ilgili hekim uyarılabilmekte.

Bunun hayat kurtarıcı bir misyonun yerine getirilmesi olduğunun altını çizen Prof. Dr. Güçlü Selahattin Kıyan bu sistemle hastaların ileri dönem tedavilerinin planlanması ve bulaş riskinin azaltılması gibi önemli olgulara çözüm yolları ürettiğini de söyledi.

Projenin detaylarını anlatan Prof. Dr. Güçlü Selahattin Kıyan, “Projemiz sayesinde hastanemiz, ilk alım değeri yaklaşık 7 milyon TL, yıllık kullanım ve bakım değeri ise 2 milyon TL olan Hastane Yoğun Bakım Yönetim Sistemine (HYBYS) kavuştu. HYBYS’ ye ek olarak projemize Ar-Ge kapsamında, hekimlerin sepsis tanısına ulaşmasında olguların otomatik olarak algılandığı ve hekimin uyarıldığı, ‘Sepsis Tanıma Sistem Algoritmi’ eklenerek oldukça ölümcül olan ve atlanma riski yüksek olan bu hastalığın erken tanısına olanak sağlanıyor. Özgün ve inovatif yönü oldukça yüksek olan projemiz YBS-IOT sistemi, tamamen yerli ve milli bir yazılım. Başta sayın rektörümüz olmak üzere, projenin her aşamasında yardımlarını esirgemeyen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hastane Üst Yönetimine, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerine, hastane birimlerimizin yöneticilerine ve proje ekibimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HASTALARIN TAKİBİ ARTIK UZAKTAN DA YAPILABİLİYOR

Akıllı Yoğun Bakım Sisteminin sunduğu olanaklardan bahseden Prof. Dr. Kıyan, “Yoğun bakım ünitelerine kurulan bu sistem sayesinde, hasta uzaktan takip edilebilmekte. Ayrıca yöneticiler; sağlık çalışanlarının çalışma kalitesi, boş yatak durumu, yatakların uygun kullanımı gibi konuları uzaktan ve sürekli bir şekilde kontrol edebilmekte. Sistemimiz; hastaların tıbbi parametrelerinin takibi, yoğun bakım tıbbi skorlarının hesaplanması, sonuçların raporlanması ve kayıt altına alınması ile tedavi süreçlerinin sistem üzerinden planlanması artık çok kolay. Program yapay zekâ destekli yoğun bakım bilgi yönetim sistemi (YBS-IOT) ile özellikle bulaş ihtimalinin en yüksek olduğu yoğun bakımlarda hasta temaslarını en aza indirmesi gibi sağlıkçıların işlerini kolaylaştıran ve güvenliğini sağlayan özellikler de barındırıyor.

Sistemimizde bulunan ‘Protokol Dönüştürücü’ sayesinde farklı marka tıbbi cihazların dilleri ortak bir merkezde toplanıyor. Böylece, farklı marka tıbbi cihazlar, hem birbirine hem de hastane elektronik dosya sistemine uyum içerisinde çalışıyor. Projemiz, özellikle sepsisi yapay zekâ tarafından makine öğrenmesi vasıtasıyla tanıması, hekimleri uyarması, tedavilerini yönlendirmesi ile bir ilk olma özelliğini taşıyor” dedi.

16 Temmuz 2023
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
NARLIDERE'DE ATIK İLAÇLAR TOPLANIYOR
AŞILAR, HERKESE İYİ BİR YAŞAM ŞANSI SUNAR
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
BU HASTALIKTAN KURTULUŞ YOK
İZMİR MOBBİNG İLE MÜCADELEDE KARARLILIĞINI GÖSTERDİ
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
MUĞLA TÜRKOCAĞI’NDA BAŞKAN DR. YAŞAR TOPAL
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
BANKACILIK SEKTÖRÜNDEKİ MOBBİNG ANKETİ SONUÇLARI ŞAŞIRTTI
Uzmanından Çin Tarçını uyarısı
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Ağız kokusunu önlemenin kolayı var
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir