19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İçmimarlık öğrencileri Japonya'da



İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğrencileri, Japonya’nın tasarım dünyasına tanıklık edecek. Japonya Hükümeti’nin sağladığı yüzde 80 oranındaki bursla, Chiba Üniversitesi’nde tasarım alanında staj yapacak 8 Türk öğrenci Japon içmimarlık öğrencileriyle “kültür” ve “ulusal kimlik” üzerine çalışacak.

Öğrenciler, İEÜ İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Chiba Üniversitesi Mimarlık Bölümü Değişim/İletişim Programı kapsamında Japonya’nın Chiba kenti ve çevresindeki mimari ve sanatsal merkezleri inceleyecek. Öğrenciler, ayrıca geleneksel ve güncel mimari örneklerini de deneyimleyecek.

İzmir Ekonomili İçmimarlar, Chiba Üniversitesi’nde yapacakları projeyle kentte gerçekleştirilecek mimari yarışmaya da katılacak. İEÜ İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Hasırcı, 2004 yılından bu yana Chiba Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Kaname Yanagisawa ile çeşitli projelerde işbirliği yaptıklarını söyledi. Doç. Dr. Hasırcı, Özge Süzen, Hazal Erdoğan, Sinem Azak, Türkiz Karaköse, Damla Başkan, İlayda Şen, Özgünur Bora, Fulya Özenç’ten oluşan İzmir Ekonomili öğrencilerin Japonya Hükümeti’nin desteğiyle yaz stajlarını gerçekleştirdiğini kaydetti.

Doç. Dr. Hasırcı, “Öğrencilerimizin stajları sonucunda dünyaya bakışlarında, dillerinde, entelektüel seviyelerinde ciddi bir gelişme olduğunu görüyoruz. Öğrencilerimiz, uluslararası anlamda kendilerini tartma ve yeni bir kültürü her anlamda tanıma fırsatı buluyor.

Chiba Üniversitesi’ndeki tasarım öğrencilerinin çalışma ortamlarını, projelerini, tasarıma yaklaşımlarını yakından tanıyorlar. Bu yıl 8 öğrencimiz yüzde 80 oranında bursla Japon tasarım anlayışını tanıyacak” dedi. 'Mezuniyet sonrası da Japonya' Öğrencilerin Japon ailelerin yanında kalarak, o ülkenin geleneklerini de öğreneceğini aktaran Doç. Dr. Hasırcı, öğrencilerin Chiba Ünivrsitesi’nde geliştirecekleri projeyle yarışmaya da katılacaklarını kaydetti.

Doç. Dr. Hasırcı, “Öğrencilerimiz, Chiba’da bulundukları süre içinde, hem Chiba Üniversitesi stüdyoları, hem de Tokyo’daki tasarım ve içmimarlık ofislerinde staj yapma fırsatı buluyor. 4 yıldır sürdürdüğümüz staj programı sayesinde öğrencilerimizden, mezuniyetleri sonrasında yüksek lisans ve çalışma olanakları için Japonya’ya gidenler oluyor” diye konuştu.

Fotoğrafaltı: Soldan Sağa: Özge Süzen, Hazal Erdoğan, Sinem Azak, Türkiz Karaköse, Doç. Dr. Deniz Hasırcı, Damla Başkan, İlayda Şen, Özgünur Bora .

30 Temmuz 2017
Etiket; izmir ekonomi japonya, Özge Süzen, Hazal Erdoğan, Sinem Azak, Türkiz Karaköse, Deniz Hasırcı, Damla Başkan, İlayda şen Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
KANUNİ'NİN MUĞLA'YA GELİŞİNİN 500. YILI UNUTULDU
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
ÖĞRENCİLERE BAKAR MISINIZ?
ŞAMPİYONLARIN GÖZÜ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNDE
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
TÜRKİYE' DE BİR İLK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
AKILDAN UZAKLAŞTIKÇA SELEFİLEŞİYORUZ
ANADOLU LİSESİ SANKİ BİR EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Başarıda engel tanımıyorlar.
MANİSA'LILAR OKTAY SİNANOĞLU'NU UNUTMUYOR
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir