19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İEÜ'de yeni nesil tıp eğitimi



Türkiye’nin bilimsel gücüne uluslararası eğitim sistemiyle katkıda bulanan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 2017 – 2018 akademik yılına yeni bölüm ve programlarla başlayacak. Yeni akademik yılda İzmir Ekonomi ailesine dahil olan gençler, yeni nesil tıp eğitimi alacak.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne 60 öğrenci kabul edilecek. Türk bilim dünyasına yön verecek gençlerin yetişeceği, Fizik, Matematik, Ekonomi bölümleri ile Çağrı Merkezi Hizmetleri, Emlak ve Emlak Yönetimi, Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği, Bilgisayar Programcılığı (ikinci öğretim) ve Grafik Tasarım (ikinci öğretim) programları, ilk öğrencileriyle bu yıl eğitime başlayacak. İEÜ yetiştireceği gençlerle, fen bilimleri ve tıp alanlarında yeni gelişmelere imza atacak, tasarım gücü kuvvetli, yaratıcı, girişimci, yenilikçi mühendisliği Türkiye’ye armağan edecek.

İEÜ aynı zamanda Meslek Yüksekokulu programlarıyla da iş dünyasının ihtiyacı olan işe hazır elemanların yetişmesini sağlayacak. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, 16 yıl önce eğitim hayatına başlayan üniversitenin bilgi üreten gençler yetiştirdiğini belirterek, “Geleceğin mesleklerine yönelik bölüm ve programlar açmaya büyük önem veriyoruz. Bilgi ve teknoloji bir bütündür. Geleceğin bilim dünyasında İzmir Ekonomili bilim insanlarını yetiştirme hedefiyle ilerliyoruz. Eğitim dilimiz İngilizce. Fizik, Ekonomi ve Matematik bölümlerimizde öğrencilerimiz İngilizce eğitim görecek. Yine yeni nesil ve e-öğrenme üzerine kurguladığımız Tıp eğitiminde öğrencilerimiz, hem İngilizce tıp eğitimi görecek hem de hasta odaklı eğitimi ilk yıllardan alacak” dedi.

‘İş dünyasının ihtiyacı mezunlar

İzmir Ekonomi’den’ Eğitim ve araştırma üniversitesi olarak hizmet verdiklerini, başarı grafiğini hep yukarı yükselttiklerini aktaran Prof. Dr. Muğan, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu mesleki birikimi yüksek mezunlar yetiştirdiklerini de söyledi. Prof. Dr. Muğan, bu yıl Çağrı Merkezi Hizmetleri, Emlak ve Emlak Yönetimi, Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği, Bilgisayar Programcılığı (ikinci öğretim) ve Grafik Tasarım (ikinci öğretim) programları ilk kez öğrenci alacaklarını kaydetti.

İş dünyasının ihtiyaçlarına yanıt olacak programlarda eğitim verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Muğan, meslek seçiminin kişinin hayatını etkilediğini belirterek, “Sevdiğiniz işi yapmak, kendinize ve ülkenize katkı sağlamaktır. Bilgisayar çağının gençlerini yetiştiriyoruz. Fen bilimleri, sosyal bilimler ve tıp alanındaki gelişmeleri bizim gençlerimizin yönlendirmesini istiyoruz. Türkiye’nin bilimsel gücünü ortaya koyacağız. Geleceğimizi bilim üzerine inşa ediyoruz” diye konuştu.

18 Temmuz 2017
Etiket; ieü tıp, izmir ekonomi tıp, can muğan Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Dikkat alerji mevsimi başlıyor
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
KANUNİ'NİN MUĞLA'YA GELİŞİNİN 500. YILI UNUTULDU
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
ÖĞRENCİLERE BAKAR MISINIZ?
ŞAMPİYONLARIN GÖZÜ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNDE
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
TÜRKİYE' DE BİR İLK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
AKILDAN UZAKLAŞTIKÇA SELEFİLEŞİYORUZ
ANADOLU LİSESİ SANKİ BİR EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Başarıda engel tanımıyorlar.
MANİSA'LILAR OKTAY SİNANOĞLU'NU UNUTMUYOR
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir