19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Omuz ağrısına tek seansta çözüm



Yaklaşık altı aydır omuz ağrısı şikayetiyle çalmadık kapı bırakmayan Tülay Yamaner, Dr. Fizyoterapist Hülya Özlem Şener’in fizik tedavi egzersizi ve manuel terapi yöntemleriyle tek seansta omuz ağrısından kurtuldu.

Son bir aydır dayanılmaz ağrılar içerisinde olduğunu söyleyen Yamaner, “Kendi başıma su bile içecek durumda değilken tek seans fizyoterapi ile kolumu kullanabilecek duruma geldim” dedi. Yaklaşık altı ay önce omzunda başlayan ağrılardan dolayı hastaneye giden devlet memuru Tülay Yamaner, ani ya da tehlikeli bir hareket yapmadığı halde omzundaki kaslarda yırtılma tespit edilen Yamaner, teşhise inanmak için birçok doktorun kapısını çaldı.

Omzundaki sıkışma sendromuna bağlı kas yırtığının cerrahi ile tedavi edileceği söylenen Yamaner, ameliyat olmak istemeyince Fisioterapia Egzersiz Eğitim Danışmanlığı’na başvurdu. Ağrı ile kıvranan hasta, Dr. Fizyoterapist Hülya Özlem Şener tarafından Yamaner’e uygulanan fizik tedavi ile omzundaki ağrılardan tek seansta kurtuldu. Özellikle son 1 aydır dayanılmaz ağrılar içerisinde olduğunu ifade eden Yamaner, “Omzumdaki ağrılar özellikle son dönemde dayanılmayacak düzeydeydi, kendi başıma su bile içemeyecek kadar hareketlerim kısıtlanmıştı. Fisioterapia’da tek seanslık tedavi ile ağrılarım kesildi. Bundan sonra da koruyucu egzersizlerimle çok daha iyi olacağım. Sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum” dedi.

TEK SEANSLA EKLEM HAREKETİ

Tülay Yamaner’in kendilerine başvurduğunda ciddi ağrılar çektiğini belirten Dr. Fizyoterapist Hülya Özlem Şener, ”Hastamın kürek kemiği ile kol kemiği arasındaki bütünlüğünü sağlayan rotator manşet kaslarından birinin omuz önündeki eklem yapıları arasında sıkışması ile ‘sıkışma sendromu’ dediğimiz durum gelişmiş ve bunun aylardır devam etmesi sonucunda da kasında yırtılma olmuş. Kendisine ameliyat önerilmiş ancak ameliyattan çekindiği için bize başvurdu. Biz de bir takım manuel tekniklerle, kas ve eklem dokusuna uygun olarak eklem içerisindeki yapıların yerini değiştirerek olması gereken anatomik ve fizyolojik koşullara yerleştirdik ve fizyoterapi teknikleri ile tam normal eklem hareketini bir seansta kazandırdık” dedi.

Tülay Hanım’ın merkeze geldiğinde kolunu kaldırma açısının 110 derece olduğunu açıklayan Şener, “Biz bunu 180 dereceye tamamladık. Yana açma 30 dereceydi; yaklaşık 160 dereceye çıkardık, rotasyon hareketleri bu bağlamda kısıtlıydı. Bunları da tamamladık tabii ki takipler devam ediyor. Bir seansta elde ettiğimiz programı hemen kuvvetlendirme eğitimi ile destekledik. Kendisine ev programı da verdik. Gerek telefonla, gerekse takiplerle buraya gelerek gözlemlemeye devam ediyoruz. İlk seansta bütün ağrılarını azalttığımız hastamızın bundan sonra yaşamsal kalitesi de artacak” diye konuştu.

07 Nisan 2017
Etiket; Tülay Yamaner, Fizyoterapist Hülya Özlem Şener, fizik tedavi egzersizi Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
NARLIDERE'DE ATIK İLAÇLAR TOPLANIYOR
AŞILAR, HERKESE İYİ BİR YAŞAM ŞANSI SUNAR
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
BU HASTALIKTAN KURTULUŞ YOK
İZMİR MOBBİNG İLE MÜCADELEDE KARARLILIĞINI GÖSTERDİ
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
MUĞLA TÜRKOCAĞI’NDA BAŞKAN DR. YAŞAR TOPAL
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
BANKACILIK SEKTÖRÜNDEKİ MOBBİNG ANKETİ SONUÇLARI ŞAŞIRTTI
Uzmanından Çin Tarçını uyarısı
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Ağız kokusunu önlemenin kolayı var
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir