19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Tümör konseyleri öncü oldu



Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, çağımızın zorlu hastalığı kanser tedavisinde “Tümör Konseyleri” ile Türkiye öncüsü oldu.

Birden fazla uzmanlık alanını ilgilendiren hastalıkların tedavisinde birden fazla disiplinin ortak değerlendirme ile ortak karar alarak tanı ve tedavi süreçlerini yönlendirdiği (multidisipliner) yaklaşımlarla kansere savaş açan DEÜ Hastanesi, 10 ayrı konseyle yönettiği tedavi süreçlerinde yüksek başarı oranları ile fark yaratıyor.

Onkoloji alanında pek çok ilki gerçekleştiren kurum; sürekli güncellenen modern cihaz parkı, hekim kalitesi, bilgi, deneyim ve üstün nitelikleri ile Sağlık Bakanlığı tarafından “Kapsamlı Onkoloji Merkezi” olarak tanımlandı.

Kansere meydan okuyan DEÜ Hastanesi’ni dünya standartlarında başarıya taşıyan en önemli unsur da alanlarında Türkiye çapında en iyi akademisyenlerin yer aldığı Tümör Konseyleri oldu.

Her biri en az 10 akademisyenden oluşan Tümör Konseyleri, kanserle mücadelede DEÜ Hastanesi’ni öncü kurum haline getirdi.

Rektör Prof. Dr. Adnan Kasman, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nin kanserle mücadeledeki başarısının toplum sağlığı için çok önemli bir güvence olduğunu ifade ederek, “Güçlü akademik personelimiz, uzun yıllara dayalı deneyimimiz ve modern teknolojik alt yapımız ile kanser tanısı konmuş hastalara en iyi sağlık hizmetini vermeye çalışıyoruz. Önümüzdeki 2 yıl içinde teknolojik alt yapımıza kazandıracağımız yeni cihazlarla bu çabamızı bir üst noktaya taşımanın gayreti içinde olacağız” dedi. Başhekim Prof. Dr. Erkan Derebek de halen ülke genelinde en fazla konsey ile çalışan üniversite hastanesi olduklarını belirterek, “Doğru işin doğru bir şekilde, doğru zamanda ve doğru kişilerle yapılması temel prensibimiz. Öğretim üyelerimizin zamanlarının çok önemli bir kısmını almasına ve hiçbir geri ödemesi olmamasına rağmen en çok önem verdiğimiz uygulamalarımızın başında Tümör Konseyleri yer alıyor” diye konuştu.

EN FAZLA KONSEY DEÜ'DE

Başhekim Prof. Dr. Erkan Derebek, halen ülke genelinde en fazla konsey ile çalışan üniversite hastanesi olduklarını belirterek şöyle konuştu: “Hastanemizde Tümör Konseyleri; Meme Tümörleri Grubu, Baş- Boyun Tümörleri Grubu, Kolorektal Tümörler Grubu, Akciğer Tümörleri Grubu, Pediatrik Tümör Grubu, Jinekolojik Onkoloji Grubu adı altında 6 tümör grubu kurularak başlatıldı. Daha sonra Ürolojik Tümör Grubu (Prostat, Mesane Kanserleri), Kemik-Yumuşak Doku Tümörleri Grubu, Santral Sinir Sistemi Tümörleri Grubu, Üst-GİS Tümör Grubu-1 (Karaciğer-Safra Kesesi, Pankreas Tümörleri), Üst-GİS Tümör Grubu-2 (Özefagus, Mide Tümörleri), Endokrin Tümörler Grubu kuruldu. Çok deneyimli bir kadronun bir arada toplandığı bu konseylerde 26 yıllık tecrübe ile uluslararası standartlarda en iyi tedavi olanakları sunuluyor.”

HIZLI VE DOĞRU KARAR

“Hastalarımızın hastanemize başvurmalarından itibaren başlayan süreçte, kanser tanısı almış tüm hastalar, tanı aldıkları tarihten itibaren bu konseylere sunuluyor. Tanı ve tedavi süreçleri bir hekimin kararına bırakılmadan konseye katılan en az 10 öğretim üyesinin katılımı ile belirleniyor. Her konseye, ilgili alanda özelleşmiş, genel cerrahi uzmanı (meme, tiroid, kolorektal, karaciğer-pankreas, özefagus –mide), kadın hastalıkları ve doğum uzmanı (jinekolojik onkolojik cerrah), üroloji uzmanı, gastroenteroloji uzmanı, kulak burun boğaz uzmanı, ortopedi uzmanı, beyin cerrahisi uzmanı, göğüs hastalıkları uzmanı, pediatrik onkoloji uzmanı, radyoloji ve patoloji uzmanı, radyasyon onkolojisi ve medikal onkoloji uzmanı, nükleer tıp uzmanı, tıbbi genetik uzmanı öğretim üyeleri (profesör, doçent, yardımcı doçent) ve uzmanlık öğrencileri katılıyor. Her hasta kurumumuza başvurusu sonrası bu konseylerde tanı süreçlerinden başlayarak ayrıntılı olarak tartışılıyor ve uygulanacak tedaviler konusunda ortak karar alınıyor. Bu şekilde hasta için en doğru tedavi kararı alınarak en hızlı biçimde tedaviler başlatılıyor. Hastaya evreleme amaçlı olarak yapılacak tetkiklere bile ortak karar verilerek gereksiz, yararsız tetkiklerin yapılması engelleniyor.”

TEDAVİ SÜRECİNDE NELER VAR

“Yapılacak tetkikler, hastaya ameliyat gerekip gerekmediği, ameliyat yapılacak ise yapılacak ameliyatın türü konseylerde belirleniyor. Hastalar ameliyat sonrasında; ameliyat bulguları, patolojik tanı, evreleme amaçlı yapılan görüntüleme bulguları ile tekrar tartışılıyor. Her hasta için hastalıkla ilgili tüm faktörler belirlendikten sonra uygulanması gereken ek tedavi kararı ortak olarak veriliyor, uygulanacak radyoterapi ve/veya kemoterapinin gerekçeleri konsey üyelerine açıklanıyor. Daha sonra kemoterapi ve/veya radyoterapi uygulanacak olan hastalar hızlı bir şekilde ilgili kliniklere yönlendiriliyor. Konsey kararları hastalara, ilgili klinikte çalışan uzmanlar tarafından ayrıntılı olarak açıklanıyor ve kararlar hasta ile de tartışılıyor.”

18 Temmuz 2017
Etiket; DEÜ tümör konseyi, adnan kasman, erkan derebek Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Dev projenin pilotu DEÜ
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
NARLIDERE'DE ATIK İLAÇLAR TOPLANIYOR
AŞILAR, HERKESE İYİ BİR YAŞAM ŞANSI SUNAR
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
BU HASTALIKTAN KURTULUŞ YOK
İZMİR MOBBİNG İLE MÜCADELEDE KARARLILIĞINI GÖSTERDİ
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
MUĞLA TÜRKOCAĞI’NDA BAŞKAN DR. YAŞAR TOPAL
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
BANKACILIK SEKTÖRÜNDEKİ MOBBİNG ANKETİ SONUÇLARI ŞAŞIRTTI
Uzmanından Çin Tarçını uyarısı
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Ağız kokusunu önlemenin kolayı var
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir