16 Eylül 2024, Pazartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

ÖZGÜR BASIN DEMOKRASİNİN TEMİNATI



 

24 Temmuz Basın Bayramı ve Basından Sansürün kaldırılışının 116. Yıldönümü nedeniyle açıklamada bulunan Gazeteciler ve İletişimciler Cemiyeti Hakan Özen, Dünya genelinde her geçen gün basın üzerindeki baskının artması basın özgürlüğünün daha çok tehlikeye girdiğini ifade etmektedir. Bu baskı asla kabul edilemez” dedi.

24 Temmuz Basın Bayramı ve Basından Sansürün kaldırılışının 116. Yıldönümü nedeniyle açıklamada bulunan Gazeteciler ve İletişimciler Cemiyeti Hakan Özen, Basın özgürlüğünün demokrasilerde çok seslilik ilkesinin işletilmesinde çok önemli bir olgu olduğunu ve basını özgür olmayan toplumlarda demokrasiden söz edilemeyeceğini kaydetti.

Mesleğini zor şartlar altında yapmakta zorlanan basın mensuplarının bir yandan hayat şartlarının ağırlaşması ve hakkettikleri ücreti alamamış olmalarından dolayı bir diğer yandan da ekonomik ve siyasal baskılar başta olmak üzere diğer baskı süreçleri altında adeta kaderlerine terk edilmekle yüz yüze kaldığını ifade eden Özen, “Bu da arzulanan özgür basın, güçlü yayın anlayışını sekteye uğratmaktadır. En büyük temennimiz ise tam anlamıyla özgür, sansüre uğramamış, demokrasiden yana olan basının gerçek kimliğini korumasıdır” dedi.

Gazetecilere yönelik baskı, fiziki saldırı ve tehditlerin yaşanması, yayın organlarının toplatılması veya kapatılması gibi durumların hangi dönemde olursa olsun kabul edilemez olduğunu belirten Özen sözlerine şöyle devam etti, “Basın yayın organları bir taraftan sansüre uğramama mücadelesi verirken diğer taraftan da basın emekçilerinin kaderi patronlarının iki dudağı arasında olmamalıdır. basının önündeki tüm engellerin kalktığı, düşüncelerin özgürce ifade edilebildiği, hukukun üstünlüğünün, barışın ve kardeşliğin hakim olduğu, demokrasi ve laikliği aşındıran uygulamaların son verildiği gerçek anlamda basının hür olduğu ve hiç bir basın mensubunun çeşitli kaygılarla yandaşlığa soyunup, kalemini satmadığı, veya sırf yaptığı haberden, yazdığı yazıdan dolayı cezaevlerinde tutsak olmadığı gerçek bir habercilik anlayışı sadece basın açısından değil 80 Milyon Türkiye açısından da hakim ve vazgeçilmez kılınmalıdır. Sendikasızlaştırılan, çalışma koşulları ağırlaştırılan, yoksulluk sınırında yaşamaya zorlanan gazetecilerin haklarının zenginleştirilmesi ise sosyal devletin en önemli görevlerinden birisi olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Gazeteciler ve İletişimciler Cemiyeti olarak tüm basın emekçilerinin 24 Temmuz Basın Bayramını ve Basından Sansürün Kaldırılışının 116. Yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyoruz.”

23 Temmuz 2024
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
ÖZGÜR BASIN DEMOKRASİNİN TEMİNATI
DEMOKRAT GAZETECİLER DERNEĞİNDE TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ
BU HASTALIKTAN KURTULUŞ YOK
MESELE İZMİR'DEN DAHA ÇOK İNSANIMIZIN ANKARA'DA YER ALMASI
BASIN AKADEMİSİ
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
YEREL MEDYA GÜÇLENİRSE KENT GÜÇLENİR
İŞKUR NASİHATNAMESİ
KANAL EGE TV YAYINDA
20 GAZETECİYİ KORONAVİRÜSTEN KAYBETTİK
Reklamlarda gizli şiddet var
Dijital reklam kazandırıyor
Kırbiç çiftinin bebek sevinci
İGC Meslek Platformu işbaşında
Yeşil sahadan sanal dünyaya
20 akademisyenin bir araya gelip bir açıklamayı yazamaması...
Diyanet'te yolsuzluk dediler bakın ne çıktı!
Kocaoğlu İGC ile uyum içinde çalışacak
Diriliş Ertuğrul 14. Bölüm 2. Fragmanı Yayınlandı
Haberegeli yazıları kitap oldu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir