29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Posterini astığı antrenörü dışarı atmış



Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde (AÜ) öğrencilerle ve hakem adaylarıyla buluşan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, hakemlerin taraftarının medya olduğunu söyledi.

Anadolu Üniversitesi Salon 2009’da hakem adayları ve öğrencilerle buluşan Çakır, hakemlikle ilgili soruları cevapladı. Eğlenceli dakikaların yaşandığı etkinlikte öğrenciler konuşmanın ardından ünlü hakem ile bol bol fotoğraf çektirdi.

Dünya kupasında kendisine verilen görevi en iyi şekilde yapacağını ifade eden Çakır, Avrupa’da 5 yarı final ve 1 final maçı yönettiğini söyledi.

Dünya kupasına konsantre olduğunu ifade eden Çakır, “2014 yılında Brezilya’da Dünya kupası düzenlenecek. Dünya kupası hakem aday kadrosuna çağrıldığımız yaklaşık 1 yıl önce belli oldu. Şuanda dünyada 53 hakemden 1’i Türk hakemi. Bugüne kadar 3 seminer geçirdik. Bu ay sonunda Brezilya’ya gideceğiz. En önemli semire katılacağız. İnşallah orayı da en iyi şekilde atlatacağız. Benim şuadaki konsantrem Brezilya’ya gidip, Türkiye’yi Avrupa Şampiyonası’nda yaptığım gibi en iyi şekilde temsil etmek. Oraya gittiğimizde ilk hedefimiz bize verilen ilk maçı en iyi şekilde yönetmek olacaktır” diye konuştu.

“HATA YAPTIM, BUNDAN SONRA DA YAPACAĞIM”

Maçlarda yanlış kararlar aldığını da belirten Çakır, “Beni tanımayan biri bana mesleğimi sorsa, ’Hakemim’ derim. Hobi olarak da sigortacılık yaptığımı söylerim. Biz hakemler amatörüz, ama profesyonel olarak yaşıyoruz. Öyle yaşamasak istediğimiz yere gelemeyiz. İşinize bir saygınız varsa, çalışarak yapabiliriz. Hata olmuyor mu? Hata oluyor. Ben de yaptım. Bundan sonra da yapacağım. Ama ne kadar çok çalışırsam bunu aza indirmeye çalışıyorum” dedi. Çakır, Türkiye’de 6 hakem uygulamasına geçileceğini belirterek ,“UEFA’da 6 hakem uygulaması var. FIFA’da ise gol teknolojisi uygulanıyor. FIFA’nın ve UEFA’nın bakış açıları farklı. Ülkemizde seneye 6 hakem uygulamasına geçilecek” diye ifade etti.

“MEDYA HAKEMLERİN TARAFTARIDIR”

Medyanın eleştirisinden ders çıkarttığını belirten Çakır, ''Hakemin taraftarı yok derler ya, bence hakemin en büyük taraftarı medyadır. Onlar yeri gelir eleştirir, yeri gelir överler aynı taraftarların takımlarına yaptığı gibi. Bizim taraftarımız da medyadır. İlişkilerin daha iyi gittiğini düşünüyorum'' dedi.

Çakır, müsabakalardan 2 saat önce telefonlarının kapalı olduğunu, karşılaşma ardından 1 saat sonra telefonlarını açtıklarını söyledi.

“BU MESLEKTE TAKIM TUTMAK İMKANSIZ”

Bir öğrenicinin, küçükken tuttuğunuz takımın maçına çıkarken ne düşündüğü sorması üzerine Çakır, öğrenciye yaşadığı bir anıyı şöyle anlattı:

“Çocukken takım tutmadım desem, kimseye inandırıcı gelmez. Bu işe başladığınız da öyle bir konunun olması söz konusu olamaz. Bir 3. Lig maçına çıktım. Çocukluğumda posterini odama astığım kişi antrenörlük yapıyordu. Ben o kişiyi maçta bana kötü söz kullandığı için oyun dışına çıkarmak zorunda kaldım. Bendeki hayal kırıklığını siz düşünün artık.”

07 Mayıs 2013
Etiket; Cüneyt, Çakır, Hakem Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İş önlükleri sanatla buluştu
Arzu Okay 37 yıl sonra beyazperdede
Kaf Kaf'tan çifte standart isyanı
Aliağa şehidine ağladı
Altay eski günlerine kavuşacak
Karşıyaka'da Dumlupınar dönemi
Fırat Çakıroğlu toprağa verildi
Ege'de Ülkücü genci öldürdüler
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir