26 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 
Bahri Okumus

Aman yavrum muhafazakarlıktan uzak dur!

Böylece bonzaiden de kendini korumuş olursun...

Zira "muhafazakarlık arttıkça bonzai de artıyor" muş!.. Hürriyet gazetesi yazarı Selahattin Duman'a göre bonzai denilen ölümcül sentetik uyuşturucunun yaygınlaşmasına sebep; muhafazakarlık saikiyle alkol tüketimine getirilen sınırlamalar.

Muhafazakar hükümet ,içki sigara içilmesini zorlaştırmak için bu ürünlerden alınan vergileri artırınca parası çıkışmayanlar da çareyi ucuz ve ulaşılması kolay bonzaide buluyorlarmış.

Duman, bu teoriyi aslında başörtülü muhafazakar yazar Esra Elönü'nün adı altına konularak internette dolaşıma sokulan "Işid militanları ile seks yapan kızların cenneteki yeri garanti" biçimindeki sözden yola çıkarak üretiyor.

Sonra da uyuşturucu tedavisi görenlerin sayısının arttığına ilişkin istatistiklerle bu sıra dışı teorisini tahkim ediyor ki inanmayan kalmasın.

Elönü'nün, "bu iğrençlikle bir ilgim bulunmuyor" açıklamasından haberi olmayan Duman, bilindik müstehzi üslubuyla kadın yazarla epeyce dalgasını geçiyor...

"Böyle bir laf etmek ancak bonzai tüketmekle mümkün" demeye getiriyor. (Ucuz olsa rakı mı içecekler!)

Köşe yazarlığına başladığı dönemde gündemin peşinden gitmeyen Selahattin Duman'ı yıllarca takip etmişliğim vardır. Keskin zekası, mizahi bakış açısı ve kendine özgü üslubuna hep gıptayla baktığım bir yazarın, bahse konu ettiğim yazısındaki izan eksikliği doğrusu bende büyük hayal kırıklığına yol açtı.

Esra Elönü'ye yaptığı haksızlığa ikisi arasındaki bir mesele gözüyle bakabiliriz, konumuz bu değil. Nitekim açık yüreklilik ve samimiyetle itiraf etti yanlış yaptığını sonraki yazısında. Ki bunu yapacağını tahmin ediyordum.

Mesele, muhafazakarlık-bonzai ilişkisi kurarken Duman'ın muhakemesindeki belirgin tutarsızlık.

Her şeyden önce, Duman'ın da belirttiği gibi ucuzluğu dolayısıyla bulunması kolay olan ve tek seferde bile öldürücü etkileri ortaya çıkabilen bu sentetik uyuşturucuyu, diğer bütün faktörleri eleyip subjektif ve basit bir sebep-sonuç ilişkisiyle "muhafazakarlık artarsa, bonzai de artar" biçiminde ele almak ciddiyetle bağdaşmıyor.

Duman'ın teorisini mefhumu muhalifinden giderek kritik edecek olursak, bonzai belasıyla başa çıkmanın çaresi basit. Alkol tüketimine ve satışına getirilen kimi kısıtlamaları ortadan kaldırmak bunun için yeterli oluyor!

Halbuki bu melanete  genellikle esrar, koain gibi uyuşturucuları bulamayanlar bulaşıyor. Yani rakının, votkanın muadili değil.

Ayrıca alkol ve sigara tüketimine ilişkin sınırlamalar hep benzemeye çalıştığımız batıda da muhafazakar ülkelerden pek farklı değil. Bonzai de yalnızca Türkiye'ye özgü bir bela değil.  

Aynı yazıda hem toplumsal bir belayı hafife almayı, hem toplumun önemli bir kesimini zemmetmeyi, hem de kendisinin de kabul ettiği üzere baltayı taşa vurmayı başaran Duman'dan daha özenli  davranmasını beklemek hakkımız olsa gerek.  

02 Ağustos 2015 Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Yazarın Diğer Yazıları
BEYİN İĞFAL ŞEBEKELERİ!
İNSAN BU, ŞEKİLDEN ŞEKİLE GİRER YA!
GERÇEĞİN YARISI!
ONUN ADI ADALET DEĞİL!
"Eski"nin yeri...
TFF FARKINDA MI TUZ KOKUYOR
ACIKLI KOMEDİ!
LÜTUF İSTEMEK, KÜME DÜŞMEKTEN EVLA MI?
TEKNOLOJİ ÇAĞINDA TÜRKÇENİN SEYRİ
DİJİTAL FİLOZOFLAR!
BATI'NIN TEZEĞİNDE BONCUK ARAYANLAR
KURAL HATASI NE DEMEK?
Bayan "kadın" demek değildir!
Alaturka olamamak
Aziz Yıldırım'dan özür
Hakaret deyince siz ne anlıyorsunuz?
AA Genel Müdürü neden sessiz?
Galibiyet hasretini çıkarmak!
Ne...ne de...
Teşekkür yazısı
 

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir