18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Antalya'ya İzmir'den tepki var



Antalya’nın “tam 19 yıldır İzmir’de gerçekleştirilen” SHOEXPO Ayakkabı ve Çanta Fuarı’yla “aynı günlerde” yeni bir ayakkabı fuarı düzenleme kararı büyük tepki yarattı. Sektör temsilcileriyle bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Daha önce de Mermer ve Gelinlik fuarlarımızı elimizden almak istediler. Bu tezgahlarla İzmir fuarcılığını söndürmeye çalışanlara gereken cevabı vereceğiz” diye konuştu.

Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ise “Antalya’nın yaptığına karşı, bu fuar her zamankiden daha fazla katılımcılı, daha başarılı bir fuar olacak” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin tarafından kente kazandırılan Fuar İzmir’de 7 – 10 Mart tarihlerinde bu yıl 39. kez düzenlenecek SHOEXPO Ayakkabı ve Çanta Fuarı’nın benzerinin yine “aynı günlerde” Antalya’da düzenlenecek olması, İzmir’de büyük tepki yarattı.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve İZFAŞ yönetimi ile birlikte kentteki ayakkabı sektörünün temsilcilerini ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Antalya’da yapılan fuara karşı “İzmir duruşu” sergilenmesi çağrıda bulundu.

Başkan Kocaoğlu, “Bizim ayakkabı fuarımız 7-10 Mart’ta. Antalya’da da 7-10 Mart’ta rakip bir fuar yapılıyor. Aynı tarih, aynı saat... Bu ne amaçla yapılıyor, bilemem. Göreve geldiğimde Mermer fuarını İstanbul’a, Antalya’ya, gelinlik fuarını yine İstanbul’a taşımak için senaryolarını yapıyorlardı. Kentimizin kalkınması için bu fuarlara sahip çıkmamız lazım. Bu sene 39.’sunu yapacağımız, 19 senedir uğraştığımız bir fuarı baltalamak için birileri başka bir kentte, aynı tarihte fuar yapıyorsa, buna İzmirli hemşehrilerimizin ve ayakkabı sektörünün sahip çıkması gerekiyor. Çıkıp-çıkmamasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir menfaati yok. Sektörün, kentin menfaati var. Kökleri dedelerinize varan kundura sektörünün gelişmesinde kendimizi sorumlu görüyoruz. Bu yüzden buradayız. Bu tezgahlarla İzmir fuarcılığını söndürmeye çalışanlara gereken cevabı vereceğiz” diye konuştu.

Ayakkabıcılar Sitesi’nde yapılan toplantıya Ege Ayakkabıcı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) Başkanı Şevket Cihan, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Süleyman Özcan ile İZFAŞ Genel Müdürü Gül ve Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tunçağ da katıldı. Toplantıda, SHOEXPO Ayakkabı ve Çanta Fuarı’nın ve İzmir’deki ayakkabı sektörünün daha da güçlenmesi için görüş alışverişinde bulunuldu.

İZMİR DURUŞU SERGİLENMELİ

İzmir’in bir fuar kenti olduğunu ve bu kentte düzenlenen fuarlara tüm İzmirlilerin sahip çıkması gerektiğini belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, “Ben yerelde kalkınma hedefli projeler yapıyorum. Hangi projeye, hangi işe bakarsam bakayım; bunun kente, kentliye, memlekete ekonomik olarak ne faydası var onu düşünüyorum. Hep bu pencereden bakıyorum” dedi.

20 yıl önce 40 milyon dolar ihracat yapan mermer sektörünün, İzmir’deki Mermer Fuarı’yla birlikte bugün 2,5 milyar dolarlık ihracat rakamına yaklaştığını hatırlatan Büyükşehir belediye Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sektördeki büyüme, fuardaki büyüme ile atbaşı gitti hep. Gelinlik sektöründe de fuar sayesinde büyük bir ivme yakaladık. 8 gelinlik fuarı yaptık. 8 fuarla İzmir ‘gelinliğin başkenti’ oldu. Gelinlikçi arkadaşlarımız son derece memnun; sektör dünyaya açıldı. Ne oldu sektör dünyaya açılınca? İzmirli para kazandı, İzmir’de istihdam yaratıldı, yan-destekleyici sektörlerde gelişme oldu. Kalkınma dediğimiz şey gerçekleşmiş oldu. İzmir’in temel sektörlerinden bir tanesi de ayakkabı sektörüdür. Ayakkabı sektöründe de aynı şeyi yapmak istiyoruz.” Büyükşehir’in özkaynaklarıyla Gaziemir’de açılan Fuar İzmir’in yerelde kalkınma için çok önemli bir yatırım olduğunu belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ olarak her türlü fedakarlığı yaparak İzmir fuarcılığını büyüteceğiz, büyütmek zorundayız. Kenti büyütmeye, kalkındırmaya, zenginleştirmeye çalışıyoruz. Bunu yaparsak, herkes payını alacak. O yüzden el ele vererek İzmir’e karşı yapılan bu alternatif fuarcılık işinde de bir ‘İzmir duruşu’ gösterelim. Hem kentimizi hem sektörü koruyalım” dedi.

TİCARET ODASI'NDAN DESTEK

39. SHOEXPO Ayakkabı ve Çanta Fuarı için özel teşvik kararları aldıklarını açıklayan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise şöyle konuştu: “Biz Ayakkabı Fuarı’nın 39.’sunu düzenliyoruz. Antalya da bizimle birlikte aynı tarihte fuar düzenliyor. Bu fuarın bizim İzmir fuarını baltalamaya yönelik olduğu gayet açık. Başka bir maksadı olamaz. İnsan aynı tarihe niye fuar koyar ki? Onun için İzmir’deki fuarlarımızı ve ayakkabı sektörünü bir marka haline getirmek için biz elimizden gelen çabayı İZTO olarak gösteriyoruz. Buna devam da edeceğiz. Ayakkabı bizim için gerçekten çok önemli bir sektör. 20 yıl önce sektör değildi, ilk sektör lafını biz kullandık. İzmir Fuarı bugün belli noktaya geldi ve İzmir fuarcılıkta dünya markası olacak. Bunu sadece mermer ve gelinlikle yapamayız. Dünyaca bilinen en az 10-15 fuarımız olmalı! Ayakkabı fuarı da bunlardan birisi olacaktır. Burada İzmir’in güçlü bir ses vermesi lazım. Yani Antalya’nın yaptığına karşı, bu fuar her zamankiden daha fazla katılımcılı, daha başarılı bir fuar olması lazım. Bunun için bizim normal desteğimizin üstünde bir destek vereceğiz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız bu konuda size her türlü yaklaşımı gösteriyor. Burada önemli olan sizlerin, sektörünün tamamının katılması. İstinasız hepiniz katılın. İzmir ayakkabı sektörünün gücünü bu fuarda gösterelim.”

 

İZFAŞ YABANCI ALICI GETİRECEK

 Ayakkabıda Türkiye’nin kalbinin İzmir’de attığını kaydeden İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Gül Şener, 39. SHOEXPO Ayakkabı ve Çanta Fuarı’nın daha da büyümesi için yurtiçi ve yurtdışından alım heyetleriyle görüşmelerinin devam ettiğini söyledi. Katılımcılar için her türlü kolaylığı sağladıklarını belirten Şener, her fuarda olduğu gibi yabancı alım heyetlerinin ulaşım ve konaklama masraflarının da yine İZFAŞ tarafından karşılanacağını ifade etti. Sektör adına konuşan Ege Ayakkabıcı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) Başkanı Şevket Cihan, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata ve İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Süleyman Özcan ise İzmir’in önemli bir değerlerinden biri olan SHOEXPO Fuarı’na sahip çıkacaklarını ve katılım daha da yükselmesini sağlayacaklarını açıkladı.

25 Aralık 2015
Etiket; izmir antalya fuar, izmir ayakkabı fuarı, ekrem demirtaş, aziz kocaoğlu Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Türkiye'yi İzmir modası sardı
Çeşme'ye 250 milyon lira
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
İzmir'in suyunda tehlike yok
İzmir-Gdansk rekabeti
Karşıyaka'da tramvaylı günler
Altın kız madalyasıyla geldi
Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
İZMİR'E MEGA PROJE
ÇAM FISTIĞI REKOLTESİ YÜZ GÜLDÜYOR
MOBBİNG ÇALIŞMA HAYATININ EN ÖNEMLİ SORUNLARI ARASINDA
İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
İZMİR'E TEKNOLOJİ ÜSSÜ KAZANDIRACAKLAR
İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
BABA HEDİYESİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
TAM KAPANMADA ZİNCİR MARKETLER TAM GAZ
Bitcoin makalesine uluslararası ödül
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Çalışmak bizi tüketiyor mu
Firmalara ihracat uzmanları geliyor
Emekliye temmuz zammı
EYT'de son durum ne
Zeytin güzel kokmalı
Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
Fuar güzelleri görücüye çıktı
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir