28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Çeşme'ye 250 milyon lira



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yarımada'yı kentin kalkınmasında bir kaldıraç olarak gördüklerini belirterek, sadece Çeşme'deki 800 kilometrelik eski su şebekesini baştan sona yenilemek ve su sıkıntısını çözmek için 3 yılda 250 milyon TL'nin üzerinde yatırım yapacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'la bir araya gelen Başkan Kocaoğlu, Çeşme Belediyesi'yle eşgüdüm içinde çalıştıklarını vurgulayarak, "Çeşme ve İzmir'in korunması ve sağlıklı bir şekilde gelişmesi için aşırı özen gösteriyoruz" dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ı makamında ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçedeki gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

2014 yılında Büyükşehir sınırlarına dahil edilen Çeşme'nin 30 yıllık içme suyu şebekesini baştan sona yenilemek için düğmeye bastıklarını ifade eden Başkanı Kocaoğlu, 800 kilometrelik şebekenin yenileme çalışmalarının ilk etabının başladığını dile getirdi. Şebekedeki kayıp ve kaçaklarının ciddi boyutlarda olduğu Çeşme’de özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısının çözümü için 3 etaplık çalışma ile iletim hatlarının da yenileneceğini vurgulayan Belediye Başkanı Kocaoğlu, ilçede sadece içme suyu için 3 yıl içinde 250 milyon TL harcayacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yarımada'yı İzmir'in kalkınmasında kaldıraç olarak gördüklerini vurgulayarak, "Türkiye'de örneği olmayan bir çalışmayla Yarımada Stratejik Planı'nı hazırladık. Alaçatı ve Çeşme'ye yönelik yoğunluğun dağıtılması amacıyla Urla'yı, Sığacık'ı, Karaburun'u parlatmaya çalıştık" dedi.

Kısa adı TETUSA olan Çeşme Termal Kür Merkezi’ne yüzde 40 ortak olduklarını açıklayan Başkan Aziz Kocaoğlu, turizm sezonunun uzatılması halinde, ilçede sağlık turizmiyle birlikte birçok sektörün daha gelişeceğini kaydetti.

Başkan Kocaoğlu, 400 milyon TL'ye mal olan Fuar İzmir'in kentteki hizmet sektörüne yılda 1,5 milyar katkı sağladığının da altını çizerek, "İşte kalkınma budur" diye konuştu.

Başkan Aziz Kocaoğlu, gazetecilerle sohbetinde, imar konusunda Çeşme Belediyesi'ne yönelik eleştiriler olduğunun hatırlatılması üzerine, kent dokusunun imar kirliliği ile bozulmaması konusunda son derece titiz olduklarını vurguladı; "Muhittin Dalgıç da çok titiz. Biz Çeşme'nin de, İzmir'in de korunması ve sağlıklı gelişmesi için aşırı özen gösteriyoruz" dedi.

Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyükşehir belediye başkanı da, ilçe belediye başkanı da yasanın verdiği görevleri, yasanın verdiği yetki ve bütçeyle yapıyor. Ancak her ikisinin de üzerinde hükümet ve başkent bürokrasisi var. Özellikle imar konusunda bakanlıklar ve onlara bağlı müdürlüklerin, yerel yönetimin kenti götürmek istediği noktanın önünde engel oluşturacak müdahaleleri olabiliyor. Bunlara bazen görüşmelerle ya da dava açarak karşı duruyoruz. Çünkü biz bu kenti aklın ve bilimin rehberliğinde yönetmek istiyoruz. 2014 yılından sonra Çeşme gibi ilçelerde imar yetkisi Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Biz de eşgüdüm içinde çalışıp planların geçip geçmeyeceğine veya nasıl geçmesi gerektiğine karşılıklı mutabakatla karar veriyoruz. Bu şekilde çözemezsek meclisin ve komisyonların takdirine bırakıyoruz."

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adam gibi göğsünü gere gere görevini yapan, kimseye 'eyvallah' demeyen belediye başkanı zaten madden yıpranıyor. Bir de bu şekilde çalışan belediye başkanını manevi olarak yıpratmaya kimsenin hakkı yok. Çok şükür ki, İzmir gibi bir kentte yaşıyoruz. İzmir, insanına sahip çıkıyor. Biz onlardan aldığımız güçle, inandığımız, doğru bildiğimiz yolda devam ediyoruz. Muhittin Başkan 185 yılla yargılandı, çok şükür beraat etti. Ben 395 yılla yargılandım, beraat ettim. Daha ne soruluyor? Zaten iğneden ipliğe her şey ortada. Hepimiz İzmir çukurunda yaşıyoruz. Çeşmeliler, Alaçatılılar Muhittin Dalgıç'ı en az benim kadar tanıyor. Bana göre de, Çeşmelilere göre de Muhittin Başkan bunlara bulaşmaz. Gerisi lafı güzaftır. Bizim kimseyle kavgamız gürültümüz yok. Biz ulvi bir görev yapıyoruz."

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise görev yaptığı 13 sene içinde turizm planı hariç hiçbir yeri imara açmadığına dikkat çekerek şunları dile getirdi:

"Sadece geçmiş dönemlerin planlarıyla devam ediyorum. Hiç kimse beni imar değişikliği yaptı diye suçlayamaz. Bir çarpıcı örnek vermek istiyorum. Alaçatı içinde bir çarşı yapıldı. Yüzde 90 imarı vardı. Yapılaşmaya kalktıklarında yüzde 25'ten fazla imar vermem dedim ve inşaat hakkını bu seviyeye indirdim. Ben plan yapmadım. Olan planlara devam ediyorum, aksine revize ediyorum, koruma planları yapıyorum. Ben hiçbir yeri betonlaşmaya açmadım, açmam."

20 Temmuz 2017
Etiket; çeşme izmir su, aziz kocaoğlu, kocaoğlu muhittin dalgıç Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir'in suyunda tehlike yok
İzmir-Gdansk rekabeti
Karşıyaka'da tramvaylı günler
Altın kız madalyasıyla geldi
Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
Kavimler göçü olabilir
Tarım Fuarı kapılarını açtı
'Cennet'ten yatırım atağı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir