28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir-Gdansk rekabeti



Kentlilerin “bisikletle yaptığı kilometreleri” yarıştırdığı ve en çok pedal çeviren kentin kazandığı Avrupa Bisiklet Yarışması’nda İzmir ile Polonya'nın Gdansk kenti arasında nefes kesen bir rekabet yaşanıyor.

Her iki kentin de yaptığı mesafe 500 bin km'ye dayanırken, İzmirli bisikletçilere bir destek de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanlarından geldi. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi Avrupa Bisiklet Yarışması’na (European Cycling Challenge 2017) İzmir'i temsilen bu yıl bir kez daha katılan Büyükşehir Belediyesi, İzmirli bisiklet platformu, kulübü ve derneklerinin de büyük desteğiyle zirve takibini sürdürüyor. Geçen yıl 52 Avrupa kenti arasında 17. olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl yarışın son haftasına girilirken 2. sıradaki yerini korudu. İzmirli bisikletseverlerin adeta seferberlik ilan ettiği organizasyona bir destek de kentin belediye başkanlarından geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun öncülüğünde bir araya gelen ilçe belediye başkanları, İzmir için Konak Vapur İskelesi önünden Alsancak Vapur İskelesine kadar 2.7 kilometre pedal çevirdi. İzmirlilere davet Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ile Konak'taki pit-stop çadırı önünde buluşan Başkan Kocaoğlu, yarışmayı ilk sırada sürdüren Polonya'nın Gdansk şehriyle aralarında çok az bir fark kaldığını belirterek tüm İzmirlileri yarışa katılmaya davet etti.

Yüzlerce bisikletliyle birlikte Alsancak İskelesi'ne kadar pedal çeviren Başkan Kocaoğlu, bisikletin sadece sportif amaçla değil bir ulaşım aracı olarak da kullanılmasını istediklerini belirterek, kente kazandırdıkları bisiklet yollarıyla bunu teşvik ettiklerini söyledi. Bisiklete binen binlerce İzmirli, 3 haftadır kentlerinin adını taşıyan takımın bir üyesi olarak, birçok Avrupa kentinin sakinleriyle yarışıyor. Geçen yıl 52 Avrupa kenti arasında 72 bin 73 kilometre ile 17. olan İzmir, bu sene ilk günden itibaren 2. sıraya yerleşti.

1 Mayıs’ta başlayan ve 31 Mayıs tarihinde sona erecek yarışmada İzmir, 22. günün sonunda 490 bin km'ye ulaştı. İlk sıradaki Polonya'nın Gdansk ise şehri ise 510 bin km'de. Kentteki bisiklet kuruluşlarının temsilcileri, katılımın artmasıyla İzmir'in son bir haftada atak yaparak öne geçebileceğini belirtiyor. Türkiye adına katılan bir diğer şehir Mersin ise 15. sırada bulunuyor. Türkiye’den İzmir'in yanı sıra Mersin’in de dâhil olduğu yarışmaya Fransa'dan 4, Portekiz'den 3, İtalya'dan 8, İsviçre'den 2, Polonya ve İsveç'ten 9, İrlanda'dan 5, İngiltere'den 2, Litvanya'dan 4, KKTC, Hırvatistan, Macaristan ve İspanya'dan birer kenti katılıyor.

Kentlerin birbirlerine “meydan okuması” olarak da tanımlanan yarışmada, şehrinin takımına ücretsiz kaydolan herkes, bisiklet yolculuklarını bir ay boyunca mobil uygulama ile kaydederek Avrupa şehirleri ile yarışıyor. Bisiklet kullanan tüm İzmirlilerin son gününe kadar katılabileceği Avrupa Bisiklet Yarışması için İzmirli bisiklet grupları ile bisiklet üretici ve satıcıları arasında müthiş bir işbirliği de yaşanıyor.

Bu gruplar arasında önemli bir yeri olan Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Platformu (BUGEP), 11 bin üyesiyle İzmir’in bu mücadelesine destek veriyor. Gönüllü gruplar ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri kilometreleri takip için gerekli olan NAVIKI uygulamasının nasıl indirileceğini ve nasıl kullanılacağını göstererek BİSİM kullanımlarının da İzmir’in hanesine yazılması için çabalıyor. Bisiklet tutkunlarının bu yarışta İzmir kent takımına katılmak için www.eccizmir.com adresinden kayıt olmaları gerekiyor.

23 Mayıs 2017
Etiket; bisiklet izmir, avrupa bisiklet yarışması, bisiklet aziz kocaoğlu Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir