21 Haziran 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

MESLEK İLKELERİNE BAĞLILIKLA KURUM VE KURULUŞLARLA GÜÇBİRLİĞİ SAĞLANACAK



GAZETECİ VE İLETİŞİMCİLER TEK ÇATIDA TOPLANDI

2014 yılında kurulan Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği 2024 yılı mayıs ayında gerçekleştirdiği genel kurulda tüzük değişikliğine giderek Radyo Televizyon Sinema ve Halkla İlişkiler alanlarını da İletişim başlığı altında toplayarak, adını Gazeteciler ve İletişimciler Cemiyeti olarak değiştirdi.

2014 yılında kurulan Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği 2024 yılı mayıs ayında gerçekleştirdiği genel kurulda tüzük değişikliğine giderek adını Gazeteciler ve İletişimciler Cemiyeti olarak değiştirdi. İsim değişikliğine gidilmesinin iki temel amacı olduğunu kaydeden Gazeteciler ve İletişimciler Cemiyeti Genel Başkanı Hakan Özen, “İletişim alanını incelediğimizde bünyesinde sadece Gazeteciliği barındırmıyor aynı zamanda Radyo Televizyon Sinema yani RTS ve Halkla İlişkiler alanları da İletişimin bünyesinde. Bizim öncelikli amacımız bu üç alanda bulunan meslek gruplarını bir araya getirerek kamuoyunu ve meslektaşlarımızı akademik bünye çerçevesinde bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve çözüm bekleyen sorunları gündeme taşıyarak çözüm yollarını ortaya koymak. Ortaya koyarken de yine Cemiyetimiz açısından üzerine düşen sorumluluk ve görevleri yerine getirmek. Bu anlamda amaç ve faaliyette bulunan Türkiye’de bir ilk ve tek meslek kuruluşu olarak da bir köprü görevini de üstlendik” dedi.

KURUM VE KURULUŞLARLA GÜÇBİRLİĞİ SAĞLANACAK

Gazeteciler ve İletişimciler Cemiyeti Derneği’nin, Dernekler Kanunu’na göre kurulmuş bir meslek kuruluşu olduğunu kaydeden Özen amaçlarını şöyle ifade etti; “Gazeteciler ve İletişimciler Cemiyeti Derneğimiz, İnsan haklarının korunduğu, özgürlükçü ve çoğulcu demokrasi kurallarının işlediği, milli, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışı çerçevesinde, düşünce, iletişim ve basın özgürlüğünün Türkiye’de tam olarak gerçekleşmesini sağlamak, Haber alma ve kamuoyunu bilgilendirme hakkının hiçbir baskı ve sınırlama olmaksızın kullanılabilmesinin yolunu açmak amacını taşımaktadır. Cemiyetimiz evrensel gazetecilik ve iletişim kuralları ile etik ve ahlaki değerleri daima düstur olarak benimsemektedir. Mesleki dayanışmayı arttırmak, temel hak ve hürriyetleri etkin kılmak, ifade ve fikir özgürlüğünün sağlanması ve sürdürülmesi ile mesleğin etik ve ahlaki değerlerinin korunması ve geliştirilmesi için çalışmalar yapmakta olan Gazeteciler ve İletişimciler Cemiyeti’miz, mesleğin gerektirdiği hak ve özgürlüklerin korunması ve bunların genişletilmesini sağlamak için yasama ve yürütme organlarıyla, resmi ve özel kurumlar ve kurullar karşısında üyelerini temsil etmektedir.”

LOBİ DESTEĞİ SAĞLANACAK

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, kültürel, sosyal, toplumsal değerlerinin tanıtılması, bunlarla ilgili çeşitli iletişim araçları yoluyla doğru bilgilendirme ve tanıtımını yaparak olumsuz algıların giderilmesi için çalışıyoruz” diyen Cemiyet Başkanı Hakan Özen, “Gazeteciler ve İletişimciler Cemiyeti’miz bu çalışmalar doğrultusunda uluslararası ve ulusal alanda kabul görmüş basın meslek ilkelerini savunmak, ulusal çıkarları, basın mesleğine ilişkin hak ve menfaatleri, mesleğin şeref, haysiyet ve ahlakını korumayı amaç edinmekle yetinmiyor aynı zamanda yasalar ve uluslararası anlaşmalarla gazetecilere tanınan hak ve özgürlükleri savunmanın yanı sıra, vatanın bölünmez bütünlüğüne ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bekasına sahip çıkarak ve basının 4. güç olması münasebetiyle Gazetecilik sorumluluğu ve ilkelerine bağlı kalarak vatanın bölünmez bütünlüğünü savunmayı amaç ve ilke edinmiştir” diye konuştu.

MESLEK İLKELERİNE BAĞLILIK OLMAZSA OLMAZIMIZ

Gazeteciler ve İletişimciler Cemiyeti’nin kültürel, sosyal ve toplumsal alanda faaliyet gösterdiğini belirten Dernek Başkanı Hakan Özen, “Gazetecilik ve İletişim Bilimleri alanında yer alan mesleklerin özel amaçlara ve çıkarlara alet edilmesini engellemek, meslek ilkelerine uyulmasını gözetmek ve mesleğin onurunu korumak üzere faaliyetler ve çalışmalar yürütmek öncelikli amacımız. Basın hürriyetinin savunulması için, kamu ve özel kuruluşlarla ve uluslararası kuruluşlar nezdinde çalışmalar yürüttük. Bu çalışmalarımızla hem iller ve ülkeler arası işbirliğini ve de dayanışmayı arttırdık” dedi. Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği sürecinde başta terörle mücadele ve mesleki bilgilendirme üzerine çeşitli paneller, konferanslar ve inceleme-araştırma geziler düzenlediklerini söyleyen Dernek Başkanı Hakan Özen, bu faaliyetleri Gazeteciler ve İletişimciler Cemiyeti Derneği kapsamında daha da ileri taşımayı amaçladıklarını belirtti.

İHTİYAÇ SAHİBİ MESLEKTAŞLARIMIZIN DAİMA YANLARINDAYIZ

İşsiz kalan ve zorunda olan meslektaşları için de çeşitli destekleyici çalışmalar yürüttüklerini belirten Gazeteciler ve İletişimciler Cemiyeti Derneği Başkanı Hakan Özen Gazeteciler ve İletişimciler Cemiyeti Derneğine üyelik için gerekli olan şartlar hakkında da bilgi veren Özen üye olma şartlarını şu şekilde belirtti; “Cemiyetimize öncelikle üye olmak için, “Basın iş kolları, yazarlık ve iletişimcilik mesleklerine gönül vermiş, geçimini basın işkolundan ya da iletişim bilimleri alanına giren Halkla İlişkiler, Radyo-Televizyon-Sinema, edebiyat ve benzeri meslek dallarında çalışmak, üretmek ve üretime destek vermek gerekmektedir. Ancak basın işkollarında, iletişim bilimi alanlarına girmeyen mesleklerde çalışmayıp bu alanlara destek veren faaliyetler kapsamında yer alanlar, basın yayın organlarında köşe yazarlığı yapanlar, kurum ve kuruluşların basın ve halkla ilişkiler servislerinde çalışanlar ve basın danışmanlığı, kurumsal iletişim danışmanlığı, siyasal iletişim danışmanlığı gibi alanlarda çalışanlarında üyelikleri kabul edilmektedir.” Gazeteciler ve İletişimciler Cemiyeti Yönetim, Denetim ve Onur Kurullarıyla Temsilcilikler şu şekilde oluştu;

GAZETECİLER VE İLETİŞİMCİLER CEMİYETİ DERNEK ORGANLARI LİSTESİ

YÖNETİM KURULU LİSTESİ

1 Hakan Özen (Genel Başkan)

2 Osman Özbaş

3 Fatih Akova

4 Nezih Varol

5 Ahmet Kaplan

6 Haşim Karataş

7 Zafer Gök

8 Engin Uzun

9 Hüseyin Akın

Yönetim Kurulu Yedek Listesi

1 Yusuf Süha Dinçer

2 Elvan Bürçer

3 Suat Örs

4 Kemal Kaşkaya

5 Nurgül Yılmaz

Denetim Kurulu Asıl Listesi

1 Ali Bankoğlu (Denetim Kurulu Başkanı)

2 Erdal Çil

3 Erhan Çelik

4 Ayşe Karataş

5 Birol Mert

Denetim Kurulu Yedek Listesi

1 Ali Atan

2 İsa Göbeklioğlu

3 Kenan Yüceel

Onur Kurulu

1 Muzaffer Yurttaş (Onur Kurulu Başkanı)

2 Bülent Hasgönüllü

3 Gizem Satıoğlu Öcmenler

4 Adnan Fişenk

5 Nuran Özen

Danışma Kurulu

1 Erdal Çil (Danışma Kurulu Başkanı)

2 Hakan Berktaş

3 Cansın Tunçdirek

Temsilcilikler:

Ankara : Kemal Kaşkaya

İstanbul : Zafer Gök

İzmir : Ahmet Kaplan

Trabzon: Ahmet Külekçi

Muğla: Erdal Çil

Antalya : Mehmet Çelik

Adana : Birol Mert

Bartın : Levent Çınçın

Samsun: İzzet Nedim Tokmak

Turgutlu : Haşim Karataş

Akhisar : Erhan Çelik

10 Haziran 2024
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MESLEK İLKELERİNE BAĞLILIKLA KURUM VE KURULUŞLARLA GÜÇBİRLİĞİ SAĞLANACAK
19 MAYIS' DA YEŞİLAY COŞKUSU
SAĞLIĞIN KEYFİNİ BİRLİKTE SÜRÜYORUZ
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir