Türkiye Sualtı Ragbi Şampiyonası Manisa Olimpik Yüzme Havuzu’nda 29-31 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Şampiyonaya iddialı hazırlanan İzmir temsilcisi Bostanlıspor’da hedef ilk dört içinde yer alabilmek.
Bostanlıspor Gençlik Spor Kulübü Başkanı Avni Erboy, yeni sezonun ilk resmi şampiyonasına katılacaklarını ifade ederek, “Sualtı ragbi takımımız daha önce Trabzon’da yapılan Türkiye Şampiyonası’nda tecrübe kazandı. Bu kez bazı oyuncularımızın yurt dışında olması nedeniyle eksik kadromuzla ancak iddialı olarak şampiyonaya katılıyoruz. İlk dört içinde yer bulmak istiyoruz. Bu konuda teknik heyet ve sporcularımızın sözü var” dedi.
Bostanlıspor Sualtı Ragbisi antrenörü Çağatay İnallı, ilk kez resmi bir müsabakada yer alacak pek çok genç oyuncularının olmasına karşın Bostanlıspor’u en iyi şekilde temsil ederek ilk dört içine girmeye çalışacaklarını belirtti.
“ Amacımız ilk 4’e girebilmek” diyen İnallı, İzmir’de havuz problemi olması nedeniyle yeterli çalışmayı yapamamaktan şikayet ederken, “havuzu olan takımlar her zaman avantajlı olarak karşımıza çıkıyor. Ama biz inancımızla bu eksikliğimizi gidermek ve dereceye girmek istiyoruz” diye konuştu. Şampiyonada ilk gün akşam 17.00’de teknik toplantı yapılacak, son 2 gün de karşılaşmalar oynanacak.
SUALTI RAGBİSİYLE İLGİLİ TEKNİK BİLGİ
Sualtı Ragbisi, içlerinde Türkiye de olmak üzere, başta Finlandiya, Norveç, İsveç, Almanya, Rusya, U.S.A., Kolombiya, Güney Afrika gibi 30’a yakın ülkede, yüzlerce spor kulübünün yaptığı ve onbinlerce sporcunun oynadığı Dünya Sualtı Sporları Federasyonu’na (CMAS) bağlı bir sualtı performans sporudur. 3,5m - 5m derinliğe sahip havuzlarda oynanan Sualtı Ragbisinde oyunun amacı, içinde tuzlusu konsantresi bulunan topun, oyun alanının karşılıklı dip kenar köşelerinde bulunan kaleler içine sokarak sayı elde etmektir. Sualtı Ragbisi bir kontak sporu olup basit kurallarla çerçevelenmiş göğüs göğse muharebe ye dayalı bir üstün performans sporudur.
Kontak sporları arasında dünyanın en zor branşı olarak gösterilen sualtı ragbisinin en büyük özelliği dünyanın tek üç boyutlu sporu olmasıdır. Gücün, Çevikliğin, Dayanıklılığın ve Zekânın mükemmel bir bütünlük gösterdiği sualtı ragbisinde sporcuların kazandığı özellikler dikkate değerdir. Sualtı ragbisi bir kontak sporu olmasına rağmen sporcu sakatlanmaları bir futbol branşından daha azdır. Su, fiziksel özelliğinden dolayı darbelerin etkisini yumuşatmaktadır. Ayrıca maç esnasında oyunu yakından takip eden iki adet dip hakemi bulunmaktadır ve bunlar kural dışı hareketlere ellerindeki sualtı kornası ile anında müdahale edebilmektedirler. Sualtı ragbisinde kullanılan malzemeler ise; Maske, Palet, Şnorkel, Başlık, Sualtı Ragbi Topu ve Sualtı Ragbi Kalesi.