29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir Aralık'ta sanatla ısınacak



İzmir Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminin etkinliğini hissettireceği Aralık ayında, İzmirlilerin içini ısıtacak kültür-sanat organizasyonları düzenleyecek. İlk olarak, Balkanlılar Halk Dansları Festivali’nin 9.sunu kapsamında görkemli bir açılış konseri düzenlenecek.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 - 6 Aralık 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen festival, 11 Balkan ülkesini ağırlayacak. Festival'in açılış konseri ise İzmirlileri coşturacak. “Disko Partizani” şarkısıyla gönüllerde taht kuran Shantel ve Bucovina Club Orkestrası, Gündoğdu Meydanı’nda unutulmayacak bir müzik şöleni sunacak. Ücretsiz olan konserin başlama saati 20.00.

4 Aralık Çarşamba günü, dünyaca ünlü müzisyen Della Miles İzmirlilerin karşısına çıkacak. Saat 20.00'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) sahne alacak olan müzisyen, İzmirlilere cazın en güzel bestelerini söyleyecek.

10 Aralık Salı, saat 20.00'de, “Duo İpekyolu”, AASSM'de dinleyicilerinin karşısına çıkacak. 2007 yılından bu yana müzik yolculuklarına birlikte devam eden Nihan Atalay (Flüt) ve Eri Taga (Piyano) önemli eserleri İzmirliler için çalacak. Saat 20.00'de başlayacak konserin biletleri gişelerden temin edilebilecek.

11 Aralık akşamı AASSM, “Blue in Green with Stars”ı ağırlayacak. Fatih Erkoç'un vokal olarak sahne alacağı konserde, Sibel Köse (Vokal), İmer Demirer (Trompet), Atıf Peynirci (Klarnet), Alpay Çiftçi (Gitar), Tansu Karpınar (Perküsyon) sanatçıya eşlik edecek. Konser saat 20.00'de başlayacak.

17 Aralık günü AASSM, özel bir sergiye ev sahipliği yapacak. Türkiye'nin ilk kadın sanatçı derneği olan Ankara Kadın Ressamlar Derneği, “Gökkuşağı” isimli sergisiyle 4 Ocak 2014 tarihine kadar İzmirlilerle birlikte olacak. Sergi, hafta içi ve cumartesi günleri 09.00 - 18.00 saatleri arasında gezilebilir.

17 Aralık akşamı, "Marimba Trio", AASSM'de vereceği muhteşem konserle ilk kez İzmirli sanatseverlerle buluşacak. “Marimba Trio”, dünyaca ünlü marimba sanatçısı Takayoshi Yoshioka ile önemli Türk bestecilerimizin topluluk için bestelemiş oldukları (Onur Nurcan'ın'ın “Şibumi”, İlyas Mirzayev'in “Spring” eserlerinin prömiyerinin yapılacağı konserle, Türkiye’de bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Konserde Lerzan Tuncer, Takayoshi Yoshioka, Jeannine Maddox ve Reiko Shiohama sahne alacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki konserlerin biletleri, İzmir Sanat, İsmet İnönü ve AASSM gişeleri ile www.izmir.bel.tr/kultursanat web sitesinden temin edilebilir.

Sinemada "göç" zamanı İzmir Büyükşehir Belediyesi, "Sinematek" gösterimleri kapsamında, Aralık ayını "Göç filmleri"ne ayırdı. İlk olarak 6 Aralık Cuma akşamı "Cennetten de garip," 13 Aralık Cuma akşamı "İçimdeki Güneş",

20 Aralık Cuma akşamı "Ali: Korku Ruhu Kemirir" ve 27 Aralık Cuma akşamı ise "Kuzey" gösterilecek. Filmlerin hepsi, ücretiz olarak İzmir Sanat'ta, 20.00'de başlayacak

29 Kasım 2013
Etiket; izmir kültür sanat, izmir sanat etkinlikleri, izmir sinematek, marimbo trio, balkan halk dansları, balkan festivali izmir Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Pekinel Kardeşler İzmir'de
İzmir'de Kültür Sanat Etkinlikleri 1 TL
İzmir'de Sanat Dolu Mayıs...
İzmir Şubatta sanatla ısınacak
İzmir 2013'e renkli veda edecek
İzmir'de sanat dolu hafta
Basmane Günleri başlıyor
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
MENEMEN'DE ÇOCUKLARA 23 NİSAN MÜJDESİ
ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
İZMİR'LİLER AVNİ ANIL'I UNUTMADILAR
TARİHİ CAMİ, MEYDAN DÜZENLEMESİ KURBANI
Fatih Baha Aydın, Muğla'da gençlerle buluştu
Dört gün Buda üç gün Zorba
İkinin Biri İzmir'de
Basmane tasarımıyla Venedik'e gidiyor
Alsancak Garı için canlandıran tasarımlar
Gravürlerde yaşayan İzmir
2018 model gelinikler
Keçenin yansıttığı kadınlar
İş önlükleri sanatla buluştu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir