16 Eylül 2024, Pazartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ BAŞKANLARI İÇİN YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU.



DOĞAN VE ÖMEROĞLU DUALARLA ANILDI

Türk Edebiyatı geçtiğimiz haftayı iki büyük kayıpla geçirdi.

Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı D. Mehmet DOĞAN, geçtiğimiz Aralık ayından beri amansız hastalıkla sürdürdüğü mücadelesini 11 Ağustos 2024 Salı günü sonlandırarak, sevenlerinin dualarıyla omuzlarında ebediyete uğurlanmıştı. Türk Dünyası ve edebiyatı D. Mehmet DOĞAN’ ın vefatını konuşurken 16.Ağustos 2024 Cuma günü de yine Türkiye Yazarlar Birliği’nin de bir dönem başkanlığını yapan ve son olarak da Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı olan Yakup ÖMEROĞLU’ nun vefat ettiği haberinin şokuyla sarsıldı. Henüz 58 yaşında olan ve yaptığı çalışmalarla bütün Türk Dünyasında derin izleri olan ÖMEROĞLU’ da 17 Ağustos Cumartesi günü Hacı Bayram Camii’nden yine sevenlerinin gözyaşları arasında, dualarla uğurlanmıştı.

Muğla Yazarlar Birliği İl Temsilciliği’ de 18 Ağustos Pazar günü bu iki ismi dualarla andı. Temsilcilik binasında yapılan anma programında Muğla Müftülüğü merkez vaizlerinden Cüneyt ÇAKIR’ın Yasin-i Şerif kıraatinden sonra A. Fatih CEYLAN tarafından yapılan dua sonrası Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Namık AÇIKGÖZ tarafından bir açıklama yapıldı.

AÇIKGÖZ: “Merhum Mehmet Doğan ağabey ile 1976’dan beri tanışırız ve Türkiye Yazarlar Birliği faaliyetlerinde hep beraber olduk. Türkiye’de yerli değerler etrafında birleşen aydınları bir araya getiren Mehmet abi, Türk dünyasına da yönelmiş ve Türk cumhuriyetleri ve toplulukları ile ilgili toplantılar ve yayınlar gerçekleştirmiştir. Yıllardır Birliğin şeref başkanı olarak, yetişen gençlere gerçek bir ağabeylik yapmıştır. Maalesef 27 Aralık günü tedavi için hastaneye kaldırılmıştı ve il temsilciliği açılışını bu yüzden ertelemek zorunda kaldık. Çünkü açılışa gelmek istiyordu, olmadı. Ömrü vefa etmedi. Rahmetli Yakup Ömeroğlu da veterinerlik mesleği ve akademisyenliğin yanı sıra yazar olarak Türk kültür hayatında ilk gençlik yıllarından itibaren aktif rol almış biriydi. Türkiye yazarlar Birliği’nin bir dönem başkanlığını da yaptı. Sonra Avrasya Yazarlar Birliği’ni kurdu ve burada Türk dünyasına yönelik çok güzel faaliyetler ve yayınlar yaptı. Çok aktif birisi idi. Birlik faaliyetleri yanında 211 sayıyı bulan Kardeş Kalemler dergisi ve Türk dünyası ile ilgili kitaplar çıkardı. Radyo ve tv programları ile de Türk kültürünün gelişmesine katkılarda bulundu. Maalesef hastalığı tedaviye cevap vermedi ve 58 yaşında kaybettik. İl temsilciliği olarak her iki yazarımız için Yasin’i Şerif okuttuk. Değerli hocamız Cüneyt Çakır Yasin okudu, Ahmet Fatih Ceylan kardeşimiz de duasını yaptı. Allah kabul etsin. Her iki yazarımıza da Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

19 Ağustos 2024
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
ULUSAL MULTİDİSİPLİNER TOKSİKOLOJİ KONGRESİ MUĞLA'DA YAPILDI.
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ BAŞKANLARI İÇİN YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU.
ÖZGÜR BASIN DEMOKRASİNİN TEMİNATI
BOZÜYÜK'DE 502. YIL KUTLAMASI
MUĞLA YEŞİLAY ŞUBESİNE YENİ HİZMET BİNASI
YAZAR ÖZEKE KABRİ BAŞINDA ANILDI
DEMOKRAT GAZETECİLER DERNEĞİNDE TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ
19 MAYIS' DA YEŞİLAY COŞKUSU
SAĞLIĞIN KEYFİNİ BİRLİKTE SÜRÜYORUZ
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
 
+ Çok okunan haberler
ULUSAL MULTİDİSİPLİNER TOKSİKOLOJİ KONGRESİ MUĞLA'DA YAPILDI.

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir