19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'de sanat dolu sonbahar



 

 

İzmirlilerin kültür ve sanat hayatına katkı koymak amacıyla birbirinden farklı etkinlikler düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem tiyatro ve konser organizasyonlarıyla hem de sinema gösterimleriyle sanatseverleri buluşturmaya devam ediyor.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), 6 Kasım Çarşamba akşamı “Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars”’ı ağırlayacak. Konserin başlama saati, 20.00. 11 Kasım Pazartesi akşamı İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), “Carmina Burana”yı sahneleyecek. Gösterinin biletleri İZDOB’tan alınabilir.

Fotoğrafseverler, 12 Kasım’dan itibaren Lynn Gilbert’in “İpek Yolu – Görkemli Alanlar” sergisini gezebilecek. 30 Kasım’a kadar açık kalacak sergi, Pazar günleri hariç 09.00 – 17.30 saatleri arasında ücretsiz gezilebilecek.

12 Kasım Salı günü, Şef Çiler Akıncı yönetimindeki “Flutensemble          konseri seyirciyle buluşacak.13 Kasım Çarşamba akşamı, “Elektro Deluxe” konseri gerçekleştirilecek. 19 Kasım’da Şeniz Duru’nun piyano resitali İzmirli sanatseverlerle buluşacak. 20 Kasım günü, “Aydın Esen Group” konseri gerçekleştirilecek. 26 Kasım akşamı Aziza Mustafa Zadeh Trio, İzmirlilere unutulmaz bir akşam yaşatacak. AASSM’deki tüm konserlerin başlama saati 20.00 ve biletleri İzmir Sanat ile AASSM gişelerinden temin edilebilecek.

 

Yeniden Sinematek

İzmir Sanat’ta Kasım ayı süresince, “Alman sineması”ndan seçkin örneklerin gösterileceği “Yeniden Sinematek” filmlerinih ilki, Robert Wiene yönetmenliğindeki “Dr. Caligari’nin Muayenesi” olacak. 8 Kasım Cuma, saat 20.00’de gösterilecek olan 1920 yapımı film, dram, korku ve gerilim öğelerini taşıyor.

15 Kasım Cuma günü, “Mavi Melek” izleyiciyle buluşacak. Marlene Dietrich’i dünyaca üne kavuşturan filmde diğer rolleri Emil Jannings ve Kurt Gerron paylaşıyor. Filmin yönetmeni ise Josef Von Stenberg.

22 Kasım Cuma günü, “Bir Şehir Katilini Arıyor”, beyaz perdeye yansıyacak. Fritz Lang yönetimindeki 1931 yapımı filmde Peter Lorre, Ellen Widmann, Inge Landgut rol alıyor. Sinematek gösterimlerinin Kasım ayındaki son filmi ayın 29’unda, “Aguirre, Tanrının Gazabı” filmi olacak.” Werner Herzog tarafından yönetilen filmde Klaus Kinski, Helena Rojo gibi önemli isimler oynuyor. 1972 yapımı film, Almanya-Peru-Meksika ortak yapımı.

 

 

 

Çocuklara özel

İzmir Büyükşehir Belediyesi düzenlediği kültür sanat etkinliklerinde çocukları da unutmadı. “Uzakdoğu’ya Yolculuk” isimli çocuk tiyatrosu, 11 – 18 ve 25 Kasım tarihlerinde, 11.00 – 14.00 saatlerinde ücretsiz olarak sahnelenecek. Müzikli oyun, Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda minik izleyicileriyle buluşacak.

Ahmet Akdeniz’in yazıp yönettiği “Pofidik ile Patikcan” oyunu 11-18-19-26-30 Kasım tarihlerinde İzmir Sanat’ta sahnelenecek. Mavi Sanat Tiyatrosu’nun bu sezonki ilk oyunu olan “Pofidik ile Patikcan”, kuklalarla hayli renkli sahneler oluşturuyor.

 

İsmet İnönü konserleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği korosu, Şef Yolcu Bilgiç yönetiminde, 12 Kasım Salı günü, saat 20.30’da İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği korosu, Şef Yavuz Karabulut yönetiminde, 19 Kasımgünü müzikseverlerle buluşacak. 20 Kasım günü ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası konseri gerçekleştirilecek. İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde, Şef Hüseyin Çebi yönetimindeki konserin başlama saati 20.30’da.

7 – 12 yaş arasındaki 80 çocuktan oluşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu, “Öğretmenler günü özel konseri”nde İzmirlilerle buluşacak. 24 Kasım Pazar günü saat 19.00’da İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde başlayacak konseri, Şef Ayten Baysal yönetecek, piyanoda Dicle Talayhan eşlik edecek.

 

İzmir Sanat

14 Kasım Perşembe akşamı İzmir Sanat, “Artwell Trio”yu ağırlayacak. Saat 20.00’de başlayacak konserde Gözde Yaşar (viyolonsel), Suzan Şenol (piyano) ve Tolga Kulak (keman)sahne alacak.

21 Kasım Perşembe, Çağıl Kaya “Bir Şeyler Eksik” ile İzmir Sanat’ta. Saat 20.00’de başlayacak konserde sanatçıya Serhan Erkol (Saksafon), Tamer Temel (Saksafon), Aslper Yılmaz (Bas), Volkan Öktem (Davul) eşlik ediyor.

28 Kasım Perşembe günü, “Klarissimo” grubu İzmir Sanat’ta müzikseverlerle buluşacak. Konserin başlama saati 20.00’de.

Özgü Namal ve Selen Uçer’in yer aldığı tiyatro oyunu “Kuçu Kuçu”, 27 Kasım Çarşamba günü, saat 20.00’de İzmir Sanat’ta tiyatroseverlerle buluşacak.

Etkinliklerin biletleri, AASSM, İzmir Sanat ve İsmet İnönü Sanat Merkezi gişeleri ilehttp://www.izmir.bel.tr/Kultursanat sitesinden temin edilebilir.

Çetin Emeç Sanat Galerisi ise 7 Kasım’dan itibaren fotoğrafa gönül vermiş isimleri ağırlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Fotoğraf Kulübü’nün sergisi, 20 Kasım’a kadar gezilebilir.

           

 

05 Kasım 2013
Etiket; İzmir sanat, İzmir sinema tiyatro, izmir kültür etkinlikleri Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Bennu Gerede fuarda....
İzmir 2013'e renkli veda edecek
İzmir'de sanat dolu hafta
İzmir Aralık'ta sanatla ısınacak
İzmirli kadınlar yürüdü
İzmir'de sanat mekanları yenilendi
Sinematek'te sonbahar keyfi başlıyor
Barış Selçuk ödülleri sahiplerini buldu
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
MENEMEN'DE ÇOCUKLARA 23 NİSAN MÜJDESİ
ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
İZMİR'LİLER AVNİ ANIL'I UNUTMADILAR
TARİHİ CAMİ, MEYDAN DÜZENLEMESİ KURBANI
Fatih Baha Aydın, Muğla'da gençlerle buluştu
Dört gün Buda üç gün Zorba
İkinin Biri İzmir'de
Basmane tasarımıyla Venedik'e gidiyor
Alsancak Garı için canlandıran tasarımlar
Gravürlerde yaşayan İzmir
2018 model gelinikler
Keçenin yansıttığı kadınlar
İş önlükleri sanatla buluştu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir