Sağlıklı yaşam için tatil yapmak isteyenler 5 – 8 Aralık 2013 tarihlerinde organize edilecek TRAVEL TURKEY İZMİR – 7’inci Turizm Fuar ve Konferansı’nda buluşacak. Bu yıl TRAVEL TURKEY İZMİR’e katılan termal otellerin sayısında geçtiğimiz yıllara oranla büyük bir artış gözlendi.
Fuara katılacak termal otelleri arasında Altınyunus Resort & Termal Hotel, Gönen Termal Resort, Lidya Sardes Termal,Hattuşa Astyra Thermal Resort & Spa Hotel, Laguna Thermal Resort & Spa Hotel Blackbird Termal, Oylat Kaplıcaları gibi ve Termal Sağlık Turizmi Derneği bulunuyor.
Bu yılki TRAVEL TURKEY İZMİR’e, ülkemizden tarihi eserleri, doğal güzellikleri ile önemli bir kültür turizm potansiyeline sahip “Çanakkale” ve dünyanın zengin bir maziye sahip olan ülkelerinden biri “Mısır” fuar partneri statüsüyle katılacak. 20’ye yakın ülkeden, 60’dan fazla ilden, 850’yi aşkın firmanın katılacağı fuarı, yurtdışından Türkiye’ye turist getirecek turizm acentesi temsilcileri özel davetli olarak ziyaret edecek. Termal turizmin yanı sıra otel ve seyahat acentaları, kalkınma ajansları, belediyeler, otel ekipmanları tedarikçileri, araba kiralama ve hava yolu şirketleri, deniz ve kültür turizmi, inanç, eğitim, yatçılık, golf, kış sporları, gastronomi, çeşitli kurum ve kuruluşlar, Valilik ve İl Kültür Turizm Müdürlükleri fuar ve konferansta ziyaretçiler ile buluşacak.
TRAVEL TURKEY İZMİR, İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. işbirliğinde; İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası (İZTO), T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekleriyle T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenleniyor. 2014 sezonuna ilişkin bağlantıların kurulacağı fuar ve konferans, İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nın tüm hollerinde gerçekleşecek. Profesyonel ve son tüketiciye açık olan fuar, 10.00 – 18.30 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
Termal Turizm Hakkında Termomineral su banyosu, içme, inhalasyon, çamur banyosu gibi çeşitli türdeki yöntemlerin yanında iklim kürü, fizik tedavi, rehabilitasyon, egzersiz, psikoterapi, diyet gibi destek tedavilerinin birleştirilmesi ile yapılan kür (tedavi) uygulamaları yanı sıra termal suların eğlence ve rekreasyon amaçlı kullanımı ile meydana gelen turizm türüdür. Türkiye jeotermal kaynaklar açısından Dünyada ilk yedi ülke arasında yer almakta olup, Avrupa’da kaynak potansiyeli açısından birinci, kaplıca uygulamaları konusunda ise üçüncü sıradadır. Ülkemizdeki öz ve yenilenebilir olan jeotermal kaynakların daha etkin ve verimli kullanmasına yönelik olarak geleneksel kaplıca kullanımından farklı bir anlayış ve yaklaşım geliştirmeye çalışılmaktadır.
Termal Turizminin geliştirilmesi yönünde kür parkı, kür merkezi ve konaklama entegrasyonu sağlayan tesisleri bünyesinde bulunduran uluslararası standartlara sahip nitelikli tesislerin sayısı ile birlikte, turizm geliri ve turist sayısının arttırılması hedeflenmektedir. Termal Turizmdeki anlayış, termal sularımızın yıkanma amaçlı kullanımı dışında insan sağlığı, zindelik, rekreasyon, eğlence, dinlence ve spor tesisleri gibi imkanların yer aldığı ve 12 ay boyunca hizmet verebilen tesisler oluşturmaktır.