Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Naci Arkan ve yönetim kurulu üyeleri, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ı ziyaret etti.
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Naci Arkan ve yönetim kurulu üyeleri, bakanlık binasında gerçekleşen ziyarette yaptığı açıklamada, 51. yaşını kutlayan dernek hakkında bilgi verdi.
Arkan bin 300 basın kartlı üyesi bulunan derneklerinin, Türkiye'de yapılan tüm basketbol ve futbol müsabakalarının akreditasyonlarını yaptığını belirtti.
Bakan Kılıç, Başkan Arkan ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, göreve başlayalı 3-4 ay olduğunu, ancak seçimler nedeniyle spor camiasıyla bir araya gelmekte geciktiklerini belirtti. Yeni bir ekiple yola devam ettiklerini anlatan Kılıç, "Türkiye'nin tüm illerinde temsil ediliyor olmanız önemli. Ciddi anlamda bir tecrübenin biriktiği, bizlerin de faydalanabileceği desteklerin olduğunu biliyoruz. Bununla birlikte ortaya koyduğumuz ve yapılacak çalışmaların vatandaşlara doğru aktarılması noktasında sizlerden ciddi anlamda destek göreceğimize inanıyorum. Bizden desteğinizi esirgememenizi rica ediyorum" diye konuştu.
Spor kamuoyunda "e-bilet" uygulaması hakkında farklı görüşlerin oluştuğunu belirten Kılıç, uygulamanın 2013 Temmuz ayından bu yana gündemde olduğunu söyledi. Kılıç, "2013 Ağustos'unda ihale edilen bir projenin, uygulamaya geçirileceği tarihte bu tür tartışmaların yaşanmasını çok doğru bulmuyorum" ifadesini kullandı.
Kılıç, e-bilet uygulamasının 14 Nisan'da hayata geçirildiğini anımsatarak, "Bu uygulama Türk sporuna çok olumlu katkılar sağlayacak. Özellikle bazı çevrelerde dile getirilen 'fişleme' iddiaları beni çok üzdü. Bir kişinin fotoğrafı ve TC kimlik numarası üzerinden fişleme olmaz. Uygulamanın kesinlikle böyle bir amacı yok" dedi. "E-bilet" uygulamasının sadece futbol müsabakalarına yönelik bir uygulama olmayacağına işaret eden Kılıç, şunları kaydetti:
"Çok net bir şekilde ifade etmek isterim ki fişleme kelimesi beni çok üzdü. Bizim istediğimiz TC kimlik numarası ve seyirci fotoğrafı zaten ülkemizde çok farklı alanlarda vatandaşlarımızdan sürekli talep edilen şeyler. Bugün bir yolculuk için bilet aldığınızda dahi aynı bilgileri veriyorsunuz. Güvenlik noktasında İçişleri Bakanlığı ile çalışıyoruz. İşin ekonomik yönüne ilişkin de Maliye Bakanlığı ile. Emin olun ki bu kurumlarda zaten doğal olarak vatandaşların TC kimlik numaraları ve fotoğrafları mevcut. Bu nedenle, böylesine 'olağan' bir sürecin fişleme kelimesi ile lanse edilmesini doğru bulmuyorum."
Kılıç, bu uygulamayla özellikle spor alanlarında görmek istemedikleri olayların da önüne geçilmesi noktasında önemli ilerlemeler kaydedileceğini ifade ederek, "Sonuç olarak tüm spor müsabakalarında, sadece futbol sahalarında olmadığını vurgulamak isterim, şiddetin önüne geçilmesi noktasında önemli bir proje hayata geçti. Süreç içerisinde kulüpler başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla önemli bir birliktelik sağladık. E-bilet dediğimiz sistemin, kişinin istemesi halinde ulaşım ve alışveriş gibi alanlar başta olmak üzere farklı şekillerde de kullanılabilmesi gibi avantajları da var" şeklinde konuştu.
Sürecin, Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığında ilgili birimlerce sürdürüldüğünü anlatan Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:
"Hafta sonu oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi başta olmak üzere, uygulamanın güzel yanlarını hep beraber göreceğiz. Gerek seyircilerimizin, gerekse de güvenlik kuvvetlerinin daha güzel bir çalışma ortamına kavuşacağı fikrindeyim. Derbi de yaşanacak olumlu havanın, Türk sporuna çok güzel katkılar sağlayacağına inancım tam. Bu tür süreçlerde hep olumsuzlukların konuşulması taraftarı değilim. Kazananın Türk sporu olacağını, kulüpler olacağını düşünüyorum. E-bilet uygulaması, kulübüne sahip çıkan taraftarlar için de önemli bir adım."