İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen Türkiye Muhasebe Standartları Sempozyumu 6-10 Kasım tarihlerinde Kıbrıs'ta gerçekleştirilecek. Sempozyuma Türkiye'nin farklı bölgelerinden 600’ü aşkın mali müşavirin yanı sıra çeşitli üniversitelerde görev yapan çok sayıda akademisyen, iş dünyasının temsilcileri, çeşitli oda ve derneklerin yöneticileri ile Sermaye Piyasası Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Gelir İdaresi Başkanlığı gibi kurumlardan da temsilciler katılacak.
Geleneksel hale gelen sempozyumun bu yıl da büyük ilgi gördüğünü, meslektaşlarının duyarlı davrandığını belirten İZSMMMO Başkanı Feyzullah Topçu gelişen teknoloji ile birlikte muhasebe mesleğindeki yeni düzenlemeleri meslektaşlarıyla paylaştıklarını ve bu tür sempozyumlarla da bilgileri pekiştirdiklerini söyledi. Topçu 4 gün sürecek sempozyumda her gün çeşitli oturumların olacağını ve üniversitelerden akademisyenlerin de konuşmacı olarak görev alacağını belirterek şu bilgileri verdi: Yeni TTK sürecinde muhasebe değerlendirilecek "Geleneksel hale gelmiş ve ülkemizde muhasebe standartlarıyla ilgili çalışmalarla literatüre, standartların uygulanmasına ilişkin örneklerin derlenmesiyle uygulayıcılara ve dolayısıyla standartların tanınırlılığına büyük katkıları olmuş Türkiye Muhasebe Standartları Sempozyumu bu yıl 'Yeni Türk Ticaret Kanunu Sürecinde Muhasebe ve Finansal Raporlama Standartları Gündemi' temasıyla yeniden yapılıyor. Türkiye Muhasebe Standartları Sempozyumu bu yıl 'Yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) Sürecinde Muhasebe ve Finansal Raporlama Standartları Gündemi' temasıyla yeniden yapılıyor. Başta yeni Türk Ticaret Kanunu olmak üzere standartların uygulanmasına etkisi olan pek çok düzenlemenin yapıldığı, standartların uygulama alanının genişlediği, bazı standartların güncellendiği, bazılarının güncellenmesi/değiştirilmesi konusunda çalışmaların devam ettiği bir süreç yaşandı. Bu yılki sempozyumda büyük ölçüde standartlarla ilgili dünya ve ülkemizdeki gündem, standartlara göre rapor hazırlamada gözlenen ve yaşanan sorunlar, gözetleyici kurum ve kuruluşların uygulamadaki rolü, denetim ve raporlama kalitesi ilişkisi, vergi muhasebesi ve finansal raporlama ilişkisi ve standartların eğitimi ile ilgili trendlere değinilecektir. Sempozyumda ayrıca iki kapsamlı örnek üzerinde durulacak, üretim işletmelerinde finansal raporlama ile yeni TTK ile daha geniş bir kesim tarafından uygulanması beklenen grup şirketlerinde finansla raporlama ile ilgili iki uygulama oturum yapılacaktır. Sempozyumun sonunda ise finansal raporlama ve denetim gündemimizle ilgili bir panele de yer verilmiştir."
Çok geniş katılım sağlanacak Bu yılki sempozyumun da çok geniş katılımla sağlanacağına dikkat çeken Feyzullah Topçu mesleki ve sosyal etkinliklerde Oda üyelerinin oldukça duyarlı olduğunu, bu dayanışmanın da kamuoyunda yankı bulduğunu söyledi. Her geçen yıl sempozyuma gösterilen ilginin daha da artığına vurgu yapan Başkan Topçu sözlerini şöyle sürdürdü: "Sempozyumda başta TÜRMOB, Odalar ve meslektaşlar olmak üzere değişik üniversitelerden değerli akademisyenler, SPK, BDDK, GİB'in değerli temsilcileri finansal raporlama ile ilgili uygulama, denetim, vergi muhasebesi, bunların gözetimi ve eğitimi konularında değerli görüş ve gözlemlerini katılımcılarla paylaşacaklardır."