24 Nisan 2024, Çarşamba Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Gurbetçi gençler İzmir'de



Yaşar Üniversitesi ve Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği iş birliğinde, Almanya’nın çeşitli kentlerindeki liselerde eğitim gören başarılı öğrencilerinin ağırlandığı eğitim gezisinin bu yıl üçüncüsü düzenlendi. İzmir’i ve Yaşar Üniversitesini tanıyan 14 genç, bir hafta süren eğitim kampında, gördükleri örnek derslerle Türkiye’deki üniversite eğitimi hakkında da bilgi sahibi oldu.

Avrupa’da yaşayan Türk kökenli gençlerin iyi bir üniversite eğitimi alabilmesi için Almanya’da bilgilendirici konferanslar düzenleyen ve birçok alanda çalışmalar yapan Yaşar Üniversitesi, gençleri bilinçlendirmek için Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği ile işbirliği yaptı. Almanya’nın çeşitli kentlerinden 14 başarılı öğrenci, bir haftalık eğitim gezisi için İzmir’de Yaşar Üniversitesinin konuğu oldu. Berlin, Hamburg, Stuttgart, Düsseldorf ve Frankfurt gibi kentlerden gelen öğrenciler, hem akademisyenlerden örnek dersler aldı hem de kentin tarihi ve turistik mekanlarını da tanıma fırsatı buldu.

BİLİNÇLİ HAREKET EDİN

Eğitim gezisinin sonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, Almanya’da yaşayan Türk gençlerinin eğitim hayatlarında daha bilinçli hareket etmelerini ve Türkiye’deki eğitim olanaklarını tanımalarını istediklerini belirterek, “Burada bulunduğunuz bir haftalık sürecin sizin için iyi bir tecrübe olduğunu umuyorum. Yeni tanışıklıklar edindiniz ve dostluklar kurdunuz, eğitim sistemi hakkında da bilgi sahibi oldunuz. Artık İzmir’i ve Yaşar Üniversitesini tanıyorsunuz. Türkiye gerek akademisyenleri gerekse teknik imkanlarıyla yüksek öğretimde ciddi bir kaliteyi yakaladı. Türkiye’de eğitim kariyerini seçtiğinizde, ciddi bir donanıma sahip bireyler olarak mezun olacaksınız. Yaşar Üniversitesi de uluslararası deneyime sahip akademisyenlerle verdiği eğitimi, öğrencilerine sunduğu laboratuvarlar, değişim programları gibi imkanlarıyla bu üniversitelerden biri” dedi.

MUTLU OLACAĞINIZ BÖLÜMLERİ SEÇİN

Prof. Dr. Dinçer, “Eğitiminizi nerede sürdürürseniz sürdürün çok başarılı bir kariyerinizin olmasını diliyorum. Mutlu olduğunuz bölümleri seçerek bulunduğunuz topluma ve kültüre hizmet etmenizi temenni ediyorum” diye konuştu. TERCİHİ HUKUK OLACAK Berlin Büyükelçiliğinin belirlediği isimler arasında yer alarak Stuttgart’tan gelen Furkan Demirdöğen, “Üniversitede hukuk eğitimi almak istiyorum. Türk hukuk sistemi, büyük ölçüde Alman hukuk sistemiyle benzediğinden eğitimime büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Burada da ortamı görüp hocalarla tanışınca, akademisyen kadrosunu ve imkanlarını görünce tercihimi Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesinden yana kullanacağım. Buradaki eğitimimin ardından Türkiye’de kalıp hakim olmak istiyorum” dedi.

PSİKOLOG OLMAK İSTİYOR

Frankfurt’tan eğitim gezisine katılan Duygu Keskin ise psikoloji eğitimi almak istediğini belirterek, “Almanya’nın diğer şehirlerinden gelen arkadaşlarımızla birlikte unutulmaz bir hafta geçirdik. Bu bir hafta içinde, İzmir’i ve çevresini tanıma imkanı bulurken aynı zamanda örnek dersler de aldık. Almanya’da benim kentimde özellikle Türkçe bilen psikolog ihtiyacı fazla. Ben de Yaşar Üniversitesinde psikoloji eğitimi alıp daha sonra Almanya’da psikolog olarak çalışmak istiyorum” diye konuştu.

09 Ağustos 2017
Etiket; yaşar üniversitesi Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Reklamlarda gizli şiddet var
TSYD İzmir Spor Tarihi Sempozyumu yapıldı
İzmir uzlaştırıyor
İzmir Fuarı'nda üç boyutlu yüz tarama
Yaşar Üniversitesinden TÜBİTAK başarısı
Fuarda Rusya fırsatı
Yaşarlı akademisyen Ege'yi temsil ediyor
Danışmadan ekmek bile almıyoruz
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
KANUNİ'NİN MUĞLA'YA GELİŞİNİN 500. YILI UNUTULDU
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
ÖĞRENCİLERE BAKAR MISINIZ?
ŞAMPİYONLARIN GÖZÜ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNDE
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
TÜRKİYE' DE BİR İLK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
AKILDAN UZAKLAŞTIKÇA SELEFİLEŞİYORUZ
ANADOLU LİSESİ SANKİ BİR EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Başarıda engel tanımıyorlar.
MANİSA'LILAR OKTAY SİNANOĞLU'NU UNUTMUYOR
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir