29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

TÜRKİYE' DE BİR İLK



Son yıllarda öğrencilerinin yaptığı bilimsel projelerle adı öne çıkan Muğla yine bir ilki başararak bilim insanlarının kurduğu uluslararası bir derneğe ev sahipliği yaptı. Kısa adı UGBİD olan Uluslararası Genç Bilim İnsanları Derneği, yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösterecek.

Araştırma Projeleri, Robotik Eğitimi uygulamaları ile eğitimde yurt içi ve yurtdışı tüm yenilikçi eğitim yöntemleri, materyalleri ve yaklaşımları hakkında araştırma yapmak, bu konuda çalışan ve araştırma yapan kişi ve kuruluşlara destek olmak, toplumda ve eğitim camiasında bu konularda bilinçlendirme yapmak amacıyla kurulan derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Onaran, derneğin ülkemize ve Muğla’mıza hayırlı olmasını diledi.

Yıllardır Eğitimin içinde olduklarını ve katkı sağladıklarını söyleyen Onaran, TÜBİTAK, Ulusal ve Uluslararası Proje Yarışmaları ile ülkemizi dünya ülkelerinde pek çok kez temsil ettiklerini, değişik ülkelerdeki eğitim alanındaki projeleri de yakından takip ederek çeşitli çalıştaylara katıldıklarını, bu yüzden ülkemiz gençlerinin bilimsel ve eğitim alanında nelere ihtiyacı olduğunu çok iyi bildiklerini ifade etti.

Haber Merkezimize açıklamalarda bulunan başkan Onaran, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

“Bilimle içi çe 25 yıl Biyoloji Öğretmenliği yaptım. Bunun 15 yılını Bilimsel Projelere danışmanlıkla geçirdim. Bilgimizi ve tecrübemizin uygulama alanı olacak olan derneğimizi kurmak, benim uzun yıllardır hayalimdi. Bu hayalimi yaşadığım ve bir o kadar da kendimi şanslı hissettiren doğduğum bu güzel şehirde yapacak olmam da ayrı bir memnuniyet verici ve işimi kolaylaştırıyor. Muğla’nın Milas ilçesinde doğdum. Biyoloji ve canlılığı merakım bugünlere beni taşıdı. Biyolog olarak fen fakültesi biyoloji bölümünden mezun olup yine fen fakültesinde tezli yüksek lisansımı tamamlayıp Bilim Uzmanı oldum. Eğitim fakültesinde de eş zamanlı Eğitim dersleri alarak Biyoloji öğretmeni oldum. Halen Milli Eğitim Bakanlığı bağlı olarak Muğla Şehit Altuğ PEK Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni olarak görev yapıyorum. Muğla Özel Yönelt Okullarında 8 yıldır Proje Koordinatörü olarak Mülki Amir onaylı da görev yapmaktayım.

Ülkemizde böyle bir derneğin eksikliğini görerek kuruculuğunu üstlendim. Akademik olarak destek veren ve verecek olan tüm akademisyen arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim. İyi ki varlar! Gerçekten eğitime gönüllü ve donanımlı genç bilim insanlarını bir arada görmek ve alanında ülkemiz ve dünyada bir değer olarak bilim adına görev yapan arkadaşlarla birlikte hareket edebilmenin büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Uluslararası Genç Bilim İnsanları Derneği olarak amacımız; Araştırma Projeleri, Robotik Eğitimi uygulamaları ile eğitimde yurt içi ve yurtdışı tüm yenilikçi eğitim yöntemleri, materyalleri ve yaklaşımları hakkında araştırma yapmak, bu konuda çalışan ve araştırma yapan kişi ve kuruluşlara destek olmak, toplumda ve eğitim camiasında bu konularda bilinçlendirme yapmaktır.

Dernek tüzel kişiliği, belirli bir ortak maksadı hayata geçirmek doğrultusunda, bilgi ve çalışmalarını sürekli olarak birleştirmek amacıyla oluşturduk. Bu amaçla dernek olarak, Araştırma Projeleri, Robotik Eğitimi uygulamaları ile eğitimde yurt içi ve yurtdışı tüm yenilikçi eğitim yöntemleri, materyalleri ve yaklaşımları hakkında araştırma yapmak, bu konuda çalışan ve araştırma yapan kişi ve kuruluşlara destek olmak, toplumda ve eğitim camiasında bu konularda bilinçlendirme yapmayı hedefliyoruz. Eğitime destek olabilmek için inceleme ve araştırmalar yapmak, öğrencileri bilgilendirmek ve becerilerini arttırmak için kurs, seminer, konferans, sempozyum, panel, bilim günleri, doğa okulları, proje yarışmaları yapmak ve eğitim çalışmaları düzenlemek, eğitime yönelik amacın gerçekleştirilmesi için gerekli olan her türlü bilgi, belge, doküman ve yayınları temin etmek, dokümantasyon merkezi oluşturmak, çalışmalarını duyurmak için amaçları doğrultusunda gazete, dergi, kitap gibi yayınlar ile üyelerine dağıtmak üzere bilgilendirme bültenleri çıkarmak gibi hedeflerimiz de var.

Üniversitelerle birlikte değişik kurum ve kuruluşlarla etkinlik yapmaya da hazırız. Türkiye’ deki ulusal ve uluslararası etkinliklerin hiç olmazsa bir kısmını olsun Muğla’da gerçekleştirmeye hazırlanıyoruz. Eğitim gönüllüsü bilim insanlarını derneğimizin üyesi olarak görmekten mutluluk duyarız.

Çağımızda en hızlı kalkınan toplumlar bilimi ürüne dönüştüren toplumlardır. Bilim, yaratıcılık öğesi güçlü olduğu oranda hızlı ilerler. Yaratıcılığı iyi bir eğitim, bilimsel ve özgür düşünceyi besler. Bir Ülkenin kalkınması için bilimin ileri olması yeterli değildir. Kalkınma için bilimin ürüne dönüşmesi, insanların yaşamını kolaylaştıran, temel sorunlara çözüm getiren, doğayı daha iyi anlamasını sağlayarak bilimin ilerlemesini hızlandıran ürünlere dönüşmesi gerekir. Bilimin ürüne dönüşmesi teknolojik ilerleme, ekonomik kalkınmayı da birlikte getirir.

Türkiye de bir ilki gerçekleştirerek bilimin topluma yayılmasına hizmet edeceğiz. Bilimin gençlere yön göstericisi olarak gençlerin heyecanlarını arttıracak, bilime meraklı olan gençleri maddi ve manevi destek verip, eğitimin her aşamasına bilimsel katkı sunacağız.

Haber Merkezinize de bu anlamda derneğimiz tanıtımına öncülük ettiğiniz için ayrıca yönetim kurulu olarak teşekkürlerimi sunuyorum.”

30 Temmuz 2021
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
KANUNİ'NİN MUĞLA'YA GELİŞİNİN 500. YILI UNUTULDU
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
ÖĞRENCİLERE BAKAR MISINIZ?
ŞAMPİYONLARIN GÖZÜ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNDE
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
TÜRKİYE' DE BİR İLK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
AKILDAN UZAKLAŞTIKÇA SELEFİLEŞİYORUZ
ANADOLU LİSESİ SANKİ BİR EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Başarıda engel tanımıyorlar.
MANİSA'LILAR OKTAY SİNANOĞLU'NU UNUTMUYOR
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir